Kennisdossier Omgevingswet

De Omgevingswet komt eraan! In dit kennisdossier delen we de kennis en praktijkvoorbeelden die in de G40-leerkring Omgevingswet worden behandeld. Ook nieuwsberichten over andere Omgevingswetprojecten van Platform31 en relevante publicaties komen voorbij. Het dossier is langs drie lijnen ingedeeld – Anders werken, het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de Instrumenten – en is gericht op medewerkers van gemeenten en andere decentrale overheden.

Bijeenkomsten

Het Ambtelijk Topcongres Omgevingswet

Op vrijdag 6 maart komt de ambtelijk top bijeen in Utrecht om na te denken over hoe bij de toepassing van de wet de verhouding tussen overheid en burger kunnen verbeteren.
Lees meer

Recensie

De gemeenteraad en de Omgevingswet

De Omgevingswet vraagt om een andere manier van werken van de overheden, zo ook van de leden van de gemeenteraad. Integrale samenwerking van overheden, marktpartijen en de maatschappij staat centraal. Wat dat betekent voor raadsleden, zetten Trees van der Schoot en Dick Spel uiteen in ‘De gemeenteraad en de Omgevingswet’.

Lees verder

Aan de slag met de Omgevingswet

Platform31 laat aan de hand van goede voorbeelden zien hoe u nu al kunt werken met de Omgevingswet. Zo raakt u geïnspireerd om nu al aan de slag te gaan met de Omgevingswet.

Lees meer