Social Hub Den Haag

Social Hub Den Haag is het startpunt voor sociaal ondernemers met plannen om in Den Haag te starten of uit te breiden. De sociaal ondernemers kunnen met hun vragen terecht op een website met uitgebreide kennisbank en tijdens fysieke spreekuren.

Via Social Hub Den Haag wordt de ondernemer doorverwezen naar de juiste loketten bij de gemeente of partnerorganisaties in de stad. Aanleiding voor de social hub is onderzoek
waaruit een duidelijke behoefte aan één overzichtelijk loket voor sociaal ondernemers naar voren kwam. Sociaal ondernemerschap raakt op veel vlakken evenredig veel aspecten van de gemeentelijke organisatie.

In de praktijk betekende dit dat de sociaal ondernemers op verschillende plekken de gemeentelijke organisatie binnen kwamen en dat de behandelend ambtenaren
niet goed wisten wat zij met deze sociaal ondernemers aan moesten.

En niet alleen de gemeentelijke organisatie laat zich moeilijk navigeren, andere organisaties weten ook niet altijd wat zij met deze bijzondere ondernemers aan moeten. Bezoek aan een bank bijvoorbeeld brengt sociaal ondernemers soms in de veronderstelling dat hun plannen niet financierbaar zijn terwijl een bezoek aan een geschikte bank of een fonds juist de wind onder de vleugels kan geven.

Voor de gemeente Den Haag was dit alles voldoende aanleiding om samen met Social Club Den Haag (de community voor sociaal ondernemers in Den Haag), SocialHub Den Haag te initiëren. Een duidelijk en logisch startpunt voor de sociaal ondernemers.