Platform31 nieuws

Uitgelicht

City Deal Impact Ondernemen 3-pager

Met het instrument City Deal Impact Ondernemen spreken overheden, kennispartners en ondernemers het commitment uit om samen aan deze praktijkopgave te werken. Volg de laatste ontwikkelingen van de City Deal in de 3-pager (pdf)..

Lees ook

Ondernemers in actie in het sociaal domein

Hoe kun je samen met inwoners, organisaties en ondernemers vorm geven aan de noodzakelijke veranderingen in zorg en welzijn binnen de gemeente? In Groningen draait dit jaar voor de derde keer de Sociale Ondernemers Challenge. Een succesvol programma waarmee de gemeente ondernemers uitdaagt en ondersteunt bij het starten van een sociaal initiatief. In dit artikel lees je hoe ze dat aanpakken, waarom het zo goed werkt en wat het oplevert.

3 tips voor een actieplan sociaal ondernemerschap

Hoe krijg je ondernemingen en organisaties zo ver dat zij zich ook inzetten voor sociale issues? Gemeente Groningen komt daarvoor met een speciaal actieprogramma: Groningen kiest voor ondernemen met impact! Actieprogramma 2019-2022. Simon Poelstra, adviseur stedelijke economie en coördinator impact-ondernemerschap, legt in dit artikel uit wat de gemeente gaat doen en geeft drie tips.

Deze bijdragen zijn geschreven door externe auteurs.