Kennisdossier Impact ondernemen

In dit kennisdossier Impact ondernemen vindt u in één oogopslag de meest actuele informatie over impact ondernemen. Wij houden voor u alle actualiteiten bij, verzamelen relevante achtergrondinformatie en laten u zien welke bijeenkomsten u kunt bijwonen.

Impact ondernemen kent vele definities. De rode draad in alle definities is het op ondernemende wijze bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd moet er geld worden verdiend, want zonder een verdienmodel is de maatschappelijke impact niet van blijvende aard. Dat is wat impact ondernemers doen.

Het aantal impact ondernemers groeit, en daarmee ook de impact die ze realiseren én de economische bedrijvigheid. Die impact kan gericht zijn op een inclusieve arbeidsmarkt, betere zorg, minder armoede of een circulaire voedselvoorziening. In elke stad, dorp en regio zijn er sociaal ondernemende ideeën die met een extra duwtje in de rug werkelijkheid kunnen worden. Daar ligt een kans voor lokale overheden, om nieuwe banen te creëren of duurzaamheidsambities te realiseren.

Online omgeving kennisnetwerk Regionale economie

Kom in contact met collega’s uit het land en praat mee over vitale binnensteden in onze online community Kennisnetwerk regionale economie.

Uitgelicht

  • Impactvolle Zaken
    Impactvolle Zaken is een serie films en webinars van THRIVE Institute
    (mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor en RVO) bedoelt om ondernemers en overheden kennis te laten maken verschillende aspecten van het impactondernemerschap. De webinars vinden in het najaar van 2020 plaats. In de webinar van september trapte gastheer Kees Klomp af met een interview (kijk terug) met Well Being Economy goeroe Katherine Trebeck. Aanmelden voor de webinars over het Rotterdam Impact Initiatief (26 oktober), impactondernemerschap binnen familiebedrijven (23 november 2020) en de samenwerking tussen (impact)ondernemers (21 december 2020).
wijk en dorpeconomie - ondernemerszin in kleine dorpen

Uitgelicht

City Deal Impact ondernemen

Met het instrument City Deal Impact Ondernemen spreken overheden, kennispartners en ondernemers het commitment uit om samen aan deze praktijkopgave te werken. De City Deal loopt langs het overheidsorganisatiespoor, het loket- en netwerkspoor en het financiële spoor. Lees hier de 3-pager (pdf). Heb je interesse in deze City Deal, wil je meedoen of wil je meer informatie? Stuur een bericht naar de postbus of gebruik het contactformulier van Agenda Stad.