Nieuws

Maakindustrie als essentieel onderdeel van de stad

mei 2020

Maakbedrijven hebben de stad nodig en de stad heeft maakbedrijven nodig. Het internationale onderzoeksproject Cities of Making onderzocht welke instrumenten gemeenten en regionale overheden kunnen inzetten om te komen tot een goede mix van maken en wonen in de stad.

Lees verder


Maak ruimte voor de maakindustrie

oktober 2019

In de veranderende maatschappij zijn bedrijventerreinen steeds vaker multifunctioneel ingericht. Dit heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid en het ruimtegebruik van de maakindustrie. Marie Claire van Doremalen, regiosecretaris Zuid-Holland bij Metaalunie, stelt dat de ruimte voor ondernemen in het gedrang komt.

Lees verder


Next economy: welke megatrends cruciaal voor bedrijventerreinen?

maart 2018

Next economy is een groot containerbegrip. Niet alle trends hebben substantiële effecten op de locatiekeuze van bedrijven en het economisch perspectief van regio’s, steden en werklocaties. In onze ogen doen vooral de megatrends circulaire economie, smart industry, robotisering, open innovatie en smart logistics er toe. Lees het whitepaper over next economy, de relevante trends die de Stec Groep ziet en het effect hiervan op werklocaties.

Lees meer


cover-de-economische-agenda-voor-stad-en-regio
download de publicatie