Nieuws

Onderzoek: 90 procent gemeenten verwacht impuls circulaire economie door coronacrisis

juni 2020


90 procent van de gemeenten verwacht dat de coronacrisis de ontwikkeling van de circulaire economie versnelt. Dat blijkt uit een nieuw benchmarkonderzoek onder 120 gemeenten door Stec Groep. “Gemeenten denken dat bedrijven meer in de buurt gaan produceren en dat dit gelijk een kans is voor meer circulair ondernemen”, aldus Evert-Jan de Kort, senior partner bij Stec Groep. Hiervoor zijn dan wel geschikte plekken nodig: 85 procent van de gemeenten zegt dat hun werklocaties nog niet circulaire economie-proof zijn.

Lees verder (Stec Groep)


Circulariteit meenemen in beslissingen: hoe, wat en waarom?

oktober 2019


Nederland heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Dit vraagt om een integrale aanpak waarbij circulariteit veel meer is dan recyclen alleen. Het creëren van circulaire water-voedsel-energiestromen, kan een belangrijke bijdrage leveren aan zo’n integrale benadering. Rachel Greer van de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoekt hoe afval weer als grondstof kan dienen.

Lees verder


Blog De circulaire kleren van de keizer

februari 2018

Het geloof dat economische prikkels de basis vormen voor een circulair en dus duurzaam bestaan op aarde is niet mijn geloof. Zijn we niet de nieuwe circulaire kleren van de keizer aan het maken?

Lees verder

cover-de-economische-agenda-voor-stad-en-regio
download de publicatie