Vacature Publicatiedatum: 7 februari 2024

Junior projectleider sociale inclusie en leefbaarheid

Den Haag fulltime (36 uur) dienstverband, 32 uur bespreekbaar

Solliciteer direct

Zoek je een nieuwe uitdagende functie bij een betekenisvolle kennis- en netwerkorganisatie? En wil je bijdragen aan een toekomstbestendige, inclusieve samenleving met onderzoek op het gebied van wonen, zorg en preventie, welzijn en een gezonde leefomgeving? Dan is Platform31, dé kennis- en netwerkorganisatie voor stad en regio, de werkgever die bij jou past.

Binnen de opgave Sociale inclusie en leefbaarheid zetten we in op een samenleving waarin iedereen mee kan doen. We ontwikkelen en delen kennis over onderwerpen als wonen en zorg, gezondheid, welzijn en leefstijl en leefomgeving.

Wat ga je doen?

 • Je gaat aan de slag met vraagstukken die samenhangen met de opgave Sociale inclusie en leefbaarheid. Zo doe je onderzoek naar maatregelen voor een gezonde leefomgeving en laagdrempelige hulp voor een gezonde leefstijl in aandachtswijken.
 • Je werkt in een (klein) team aan diverse onderzoeken onder leiding van een projectleider, en voert je werkzaamheden  zelfstandig uit.
 • De onderzoeksmethoden die je gebruikt zijn divers. Voor vrijwel ieder onderzoek verricht je deskresearch  en neem je interviews af. Afhankelijk van het onderzoeksthema zet je enquêtes uit, verricht je een gedegen literatuurstudie en eenvoudige data-analyses uit of betrek je (internationale) experts in het onderzoek.
 • Je volgt actief maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt vraagstukken naar concrete projecten, onderzoeksvragen en uitvoerbaar beleid.
 • Je organiseert kennisuitwisseling en -ontwikkeling en trekt lessen uit praktijkvoorbeelden overal in het land o.a. via leerkringen, excursies en publicaties.
  Je krijgt de mogelijkheid om ook aan onderzoek voor andere opgaven mee te werken, zoals bijvoorbeeld wonen en ruimte: daarmee verbreed je je blik op vraagstukken.
 • Je onderhoudt contacten met gemeenten, kennisinstellingen, adviseurs en diverse partners die zich inzetten voor een leefbare en inclusieve samenleving.

Dit is jouw profiel

 • WO werk- en denkniveau met een voor deze functie relevante opleiding, zoals gezondheidswetenschappen, sociologie, psychologie of antropologie.
 • Je hebt drie jaar aantoonbare ervaring in het doen van onderzoek, bij voorkeur met diverse kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden.
 • Je bent analytisch, je weet je snel in te werken op nieuwe thema’s. En je bent in staat (inhoudelijke) informatie en onderzoeksdata goed te doorgronden. Ook ben je bedreven in het toelichten of presenteren ervan.
 • Je volgt actief de maatschappelijke ontwikkelingen over vraagstukken die samenhangen met deze opgave en verdiept je daar graag in.
 • Je neemt graag initiatief, bent een vindingrijke organisator en verbinder. Je werkt zelfstandig, maar bent ook een teamspeler en resultaatgericht.
 • Je bent nauwkeurig en werkt systematisch, bent uitstekend in mondelinge en schriftelijke communicatie en zet die in voor wetenschappelijke artikelen en publicaties, presentaties, blogs.
 • Je hebt al enige ervaring met projectmatig werken, zowel financieel als met planning.

Wij bieden

 • Een dynamische, inspirerende werkomgeving met veel flexibiliteit en de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • Volop mogelijkheden tot verdieping van je kennis en verbreding van je netwerk. We organiseren regelmatig lunchlezingen en onderzoeksoverleggen waarbij collega’s vertellen over hun werk of thema’s om elkaar te inspireren. We ontwikkelen jaarlijks een opleidingsprogramma en bieden je de keuze uit voor jou relevante trainingen.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en samenwerking.
 • Een informele werksfeer. We lunchen graag met elkaar en elke maand is er een donderdagmiddagborrel. Collega’s organiseren sportieve en culinaire uitstapjes zoals indoor klimmen of een etentje op het strand. Geen verplichting, wel erg gezellig.
 • Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan, in onze projecten en in onze teams. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.
 • Deze functie wordt afhankelijk van ervaring gewaardeerd in schaal 10 van de Salarisschalen Rijksoverheid. De aanstelling vindt plaats conform de arbeidsvoorwaarden van Platform31.

Interesse?

Dan maken we graag kennis! Voor inhoudelijke informatie over de onderzoekskant kun je contact opnemen met Elsbet Lodenstein, lodenstein@ivo.nl / tel. 06-57941866. Voor andere vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Suzanne Smeets, suzanne.smeets@platform31.nl/tel. 06-13617767. Wil je direct solliciteren? Upload dan je motivatiebrief met je cv via ‘solliciteer direct’. Of mail deze naar hrm@platform31.nl. t.a.v. Geke Roos.

Je kunt tot 26 februari solliciteren voor deze functie.

Over Platform31

Bestuurders, beleidsmakers, professionals, inwoners en ondernemers zoeken oplossingen voor complexe vraagstukken in stad en regio. Hoe komen we tot een inclusieve en duurzame samenleving? Met voldoende woningen in een passende omgeving. Waar een innovatieve overheid en economie bijdragen aan brede welvaart. Om tot toekomstbestendige oplossingen te komen, brengt Platform31 partijen bij elkaar en onderzoeken we maatschappelijke opgaven in samenhang. We signaleren trends en verbinden beleid, praktijk en wetenschap. Zo komen we samen tot een aanpak waar bestuurders en uitvoerders direct mee aan de slag kunnen. De oplossingen houden we niet voor onszelf: iedereen profiteert mee van de resultaten.

Er werken ongeveer 80 medewerkers bij Platform31. We zijn een organisatie met korte lijnen. Onze kernwaarden zijn een belangrijke leidraad in ons werk: verbindend, bekwaam, signalerend, vernieuwend en onafhankelijk.

Solliciteer

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Hidden

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan