Projectetalage Verduurzaming corporatiewoningen

Centrale Blokken, Leiden

Het renovatieproject Centrale Blokken van woningbouwvereniging De Sleutels ligt in de buurt De Kooi, ten oosten van de Leidse binnenstad. 130 sociale huurwoningen en winkels worden ingrijpend, duurzaam vernieuwd,waarbij de monumentale gevels behouden blijven.

Middelweg, Zwolle

Het renovatieproject aan de Middelweg in Zwolle bestaat uit drie gebouwen uit de jaren ’60 met in totaal 60 appartementen en 12 garageboxen. Eigenaar deltaWonen trekt hiervoor zo’n 11 miljoen euro uit en besteedt daarbij speciale aandacht aan duurzaamheid en circulariteit.

Michiel de Ruyterstraat, Waalre

Het bouwproject aan de Michiel de Ruyterstraat in Aalst omvat de circulaire sloop van 16 vooroorlogse woningen uit de jaren ‘40. Op de plaats van de oude woningen worden in opdracht van Woonstichting ‘thuis door Hendriks Coppelmans Bouwgroep 25 nul-op-de-meter (NOM) nieuwbouwwoningen gebouwd.

Staalmanplein, Amsterdam

De renovatie van de appartementencomplexen aan het Staalmanplein in Amsterdam maakt deel uit van een brede en gefaseerde aanpak die de gehele Staalmanpleinbuurt onder handen neemt en klaarmaakt voor de komende decennia. Het project dat door Logchies is ingediend omvat de renovatie van 124 woningen/appartementen aan het Staalmanplein (fase 3B) en wordt naar verwachting in 2021 opgeleverd.

Wolphaertstraat, Rotterdam

Bij de transformatie van het uit 1900-1930 stammende wooncomplex aan de Wolphaertstraat in de Rotterdamse wijk Oud-Charlois zijn woningcorporatie Woonstad Rotterdam en de bewoners een intensieve samenwerking aangegaan. Voor de in totaal 46 woningen en zes maatschappelijke (bedrijfs-)ruimten hebben de bewoners een beheercoöperatie opgericht.

BAVO-dorp, Haarlem

Woningcorporatie Ymere werkt sinds 2008 aan de renovatie van Bavodorp, een buurt in Haarlem bestaande uit 288 vooroorlogse woningen. Deze woningen worden in verschillende fasen grondig gerenoveerd zodat de exploitatieduur met minimaal 25 jaar wordt verlengd. In januari 2020 is fase 5A met 28 woningen in uitvoering genomen.