Gerelateerd nieuws

Gerelateerd extern nieuws

Aanbiedingsbrief bij eindrapport ‘Experimenten Huisvesting arbeidsmigranten’

Bron: rijksoverheid.nl

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) stuurt de Tweede Kamer het eindrapport van Platform 31 ‘Huisvesting arbeidsmigranten: een zorg voor iedereen?!!’.

Lees verder


Modelcontract voor tijdelijke verhuur ontwikkeld in experimentprogramma

Platform31 heeft samen met experimentpartners binnen het Experimentprogramma ‘Huisvesting arbeidsmigranten’ een algemeen modelcontract laten ontwikkelen voor tijdelijke verhuur. De aanleiding hiervoor is het midstay-project Irenehof in Panningen, gericht op de huisvesting van woonurgenten. Platform31 onderzocht met de experimentpartners en externe experts de juridische mogelijkheden voor een tijdelijk huurcontract voor de Irenehof.

Lees verder


Thuis Tijdelijk online!

Sinds 9 februari is het initiatief Thuis Tijdelijk gestart, een website om vraag en aanbod van tijdelijke huisvesting in Limburg. Het doel van
de website is de markt voor tijdelijke huisvesting transparanter én toegankelijker te maken. Via de website kunnen mensen die om welke reden dan ook snel tijdelijke woonruimte nodig hebben, reageren op het woningaanbod.

Lees verder


Minister Asscher lanceert nieuwe Limburgse website voor tijdelijke huisvesting

Gistermiddag zette Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, met een druk op de knop de nieuwe Limburgse website Thuis Tijdelijk live. Dit is een website speciaal voor tijdelijke huisvesting. Hier komen vraag en aanbod van tijdelijke woonruimte samen. Het doel van de website is de markt voor tijdelijke huisvesting transparanter en toegankelijker te maken.

Lees verder


Woonruimteverhuur aan arbeidsmigranten vereenvoudigd

Intermediaire verhuurbureaus kunnen voortaan sneller en makkelijker sociale huurwoningen doorverhuren aan arbeidsmigranten. De daarvoor benodigde inkomensverantwoording mag voortaan ook achteraf waar die voorheen altijd vooraf moest vanwege de Europese inkomensregeling. Hierdoor vermindert de administratieve druk voor de betrokken partijen.

Lees verder


Gezocht: projecten voor de Inspiratieprijs Flexwonen 2015!

De minister voor Wonen & Rijksdienst reikt in 2015 een prijs van € 10.000,- uit voor het meest inspirerende flexwonenproject voor (onder meer) EU-arbeidsmigranten.

De prijs wordt toegekend aan een huisvestingsproject waarvan de totstandkoming en/of het eindresultaat als inspirerend voorbeeld kunnen dienen voor anderen. Uw kunt uw project indienen tot uiterlijk 1 juli 2015. Doe mee en schrijf nu in!

Klik hier voor meer informatie en aanmelding


‘Europese arbeidsmigranten verdienen een warm welkom’

De woningmarkt speelt in verkiezingsprogramma’s slechts een bescheiden rol. Europa wordt daarin gezien als een bedreiging die buiten de deur moet blijven. Desondanks werkt de Europese Commissie aan een Europese stedenagenda – mede op initiatief van Nederland. Eén van de hoofdonderwerpen is betaalbare huisvesting voor migranten uit de Europese Unie.

Lees het hele artikel in Aedes Magazine nummer 4 – 2014


‘Ik ga knokken voor banen’

“Als ik straks gekozen word als Europarlementariër wil ik mensen meer zekerheid kunnen bieden op werk. Werk waarmee ze gewoon een gezin kunnen onderhouden, zonder zich constant druk te hoeven maken over de toekomst,” aldus Agnes Jongerius, kandidaat nummer 2 lijst PvdA Europarlement.