Best practices

Tijdelijke mix studenten en vergunninghouders – Amsterdam
Woningcorporatie De Key, gemeente Amsterdam en Socius Wonen realiseren in Startblok Riekerhaven 564 woningen voor 282 Nederlandse jongeren en 282 jonge vergunninghouders. Ze bouwen samen aan een bruisende community waar de jongeren zelf hun woningen beheren, een netwerk opbouwen en elkaar helpen en inspireren in hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder


Genderhof Eindhoven: van verzorgingshuis naar magic mix

In het Eindhovense verzorgingshuis Genderhof daalt het aantal ouderen gestaag en neemt een diverse mix van andere bewoners toe. Zo wonen ouderen, arbeidsmigranten, studenten, starters, expats, ex-dak- en thuislozen en gescheiden mensen samen onder één dak. De nieuwe bewoners krijgen een tijdelijk huurcontract voor minimaal drie maanden en wonen gemixt tussen de ouderen.

Lees verder


Bruishuis Arnhem: bewoners verhuren, exploiteren en beheren

Bruishuis is een uniek woon- en werkcomplex in het hart van Malburgen in Arnhem. Vrijwilligers van Stichting Bewonersbedrijf Malburgen verhuren, exploiteren en beheren dit voormalig verzorgingshuis. De eigenaar, woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem pakt alleen het cascobeheer nog op. In het pand wonen gescheiden mensen, studenten en mensen met een psychiatrische achtergrond.

Lees verder


Irenehof Peel en Maas

Irenehof is een tijdelijk demontabel wooncomplex met twintig zelfstandige woningen: vier 4-persoonswoningen voor kleine gezinnen van 60 vierkante meter en zestien woningen van 30 vierkante meter voor twee personen. De Irenehof werd in drieënhalve maand gebouwd en blijft ongeveer tien jaar staan. Bijzonder: het gebouw is demontabel en daardoor op elk gewenst moment verplaatsbaar. Bovendien zijn alle materialen herbruikbaar.

Lees verder


De Studio in Amsterdam

Na 10 jaar leegstand zijn er in het oude GAK-gebouw aan de A10 in Amsterdam-West 650 zelfstandige studio’s tussen de 28 en 44 vierkante meter gerealiseerd voor jongeren. Inmiddels wonen er verschillende jonge doelgroepen, zoals studenten, promovendi, jonge werkenden en alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA’s).

Lees verder