- home
- Thema's
- Thema: Wonen en zorg
- Woningaanpassingen slim combineren
- Duurzaam Thuis
Duurzaam Thuis
Een groot deel van de woningvoorraad is volstrekt ongeschikt om daar tot op hoge leeftijd te blijven wonen. Met Duurzaam Thuis verkennen Platform31 en Energiesprong nieuwe concepten voor energieneutrale woningrenovaties – Nul-Op-de-Meter – in combinatie met het levensloop bestendig maken van woningen en het verhogen van wooncomfort. Er zijn marktproposities ontwikkeld naar effect op de energierekening en nieuwe mogelijke financieringsvormen vanuit de Wmo, WLZ of de basiszorgverzekering.
Betrokkenen: corporaties, ontwikkelaars mantelzorgers, ouderenadviseurs
Organisatie: Platform31 en Energiesprong
Activiteiten: modelwoning, marktproposities en publicatie
Informatie: Duurzaam Thuis
Experimenten Duurzaam Thuis: platform31.nl/duurzaamthuis

Verkenning effecten woningaanpassing
Kunnen de effectopbrengsten in de toekomst worden aangewend voor de benodigde investering nu? Dat is de kern van het experiment Duurzaam Thuis in Gorredijk. Een van de conclusies is dat preventief financieren vaak lastig is. De resultaten openen wel de deur naar alternatieve vormen van financiering. Lees verder

Uitgelicht
Leaflet: Preventief investeren in woningaanpassen loont
Woningaanpassingen leveren geld op. Tussen de 1.700 en 9.500 euro per 65-plusser per jaar. Aan de andere kant zijn er ook investeringen nodig. De vraag is: kan de effectopbrengst vooraf worden gebruikt om woningaanpassingen te betalen?
Hoe te renoveren naar Nul-op-de-meter en Langer Thuis.
Platform31 en Energiesprong hebben de afgelopen tijd veel geleerd over hoe woningen geschikt te maken om er Duurzaam Thuis – oftewel Nul-op-de-meter & Langer Thuis – te blijven wonen. In deze publicatie: delen we die.