Meer informatie

Wilt u meer weten over het kennis- en leertraject Woonzorgvisie? Kijk dan hier.

Platform31 voert het kennis- en leertraject Woonzorgvisie uit met bijdragen van:

bzk-vws

Aanmelden voor kennis- en leertraject Woonzorgvisie

In 2021 organiseert Platform31 een kennis- en leertraject woonzorgvisie voor gemeenten. Dit biedt gemeenten ondersteuning bij het proces om van analyse tot visie te komen. Klik hier voor de opzet van het programma. Op deze pagina kunt u uw interesse kenbaar maken. Voor ronde 3 geldt een uiterste aanmelddatum van 30 maart.

Deelname en kosten

Elke gemeente kan twee deelnemers aanmelden: een beleidsadviseur wonen, een beleidsadviseur sociaal domein/zorg en/of een opgavetrekker wonen/zorg. Voorwaarde voor deelname is bestuurlijk commitment (van wethouders wonen en zorg) en een bijdrage van 1.000 euro per gemeente.  Voor G40-gemeenten geldt een bijdrage van 500 euro per gemeente. Er is plek voor in totaal 30 gemeenten.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u interesse in het kennis- en leertraject woonzorgvisie? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om u te informeren over het aanmeldproces.

Achtergrond Kennis- en leertraject Woonzorgvisie

Tweederde van de gemeenten heeft volgens de Taskforce Wonen en Zorg geen woonzorganalyse uitgevoerd. Zij hebben hierdoor onvoldoende zicht op hoeveel mensen behoefte hebben aan zorg of ondersteuning, wat eventuele verschillen zijn tussen wijken en welk aanbod er eventueel extra nodig is. Deze analyse is nodig om gericht te kunnen sturen op wonen, zorg en welzijn én vormt de basis voor een woonzorgvisie.

Pictos langer thuis
811 0874
Foto: Alex Schröder