Stimuleren gedragsbewust beleid in het sociaal domein

Het besef dat kennis van gedrag van belang is om effectief beleid en interventies te kunnen ontwikkelen, is sterk toegenomen. Desondanks zien we dat, juist ook in het sociaal domein, de beschikbare kennis over gedrag niet altijd wordt vertaald naar handvatten voor de praktijk. Hier wil Platform31, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, verandering in brengen door gedragsbewust beleid in het sociaal domein te stimuleren.

Op deze kennispagina bundelen we onze kennis en inzichten, de (tussen)resultaten, goede voorbeelden en relevante ervaringen.

Slim beleid: gedragskennis in de praktijk

OMOOC heeft in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Behavioural Insights Network NL een serie gemaakt over het toepassen van gedragskennis in beleid. Deze serie is ook van waarde voor wie meer wil weten of gedragsbewust beleid in het sociaal domein en nog minder bekend is met het toepassen van gedragskennis. Na het volgen van de MOOC Slim beleid: gedragskennis in de praktijk weet je welke ‘regels’ uit de gedragswetenschappen toegepast kunnen worden bij de uitvoering van beleid.