Pilot Mobility Mentoring® Alphen aan de Rijn

Toegangsmedewerkers van de gemeente Alphen a/d Rijn zijn reeds getraind in Mobility Mentoring®. Ook startten zij in december 2017 met een pilot. Hierin bekijkt een onderzoeksteam vanuit de Hogeschool Utrecht en Platform31 wat dienstverlening volgens deze methode oplevert voor inwoners met meerdere sociale problemen. “Ik ben er trots op dat Alphen a/d Rijn pilotgemeente is”, zegt wethouder Han de Jager. “Een mooie nieuwe stap binnen de doorontwikkeling van ons Serviceplein. We proberen mensen met een veelheid aan problemen zo te helpen, dat zij minder stress ervaren en daardoor beter in staat zijn om hun problemen ook echt te gaan aanpakken.”

Inwoners van Alphen aan den Rijn met meerdere sociale problemen en die in de instroomperiode van 1 december 2017 tot het voorjaar van 2018 hun eerste gesprek op het Serviceplein hebben, kunnen deelnemen aan de pilot. Er is plek voor 200 deelnemers.

De pilot loopt tot mei 2019. De uiteindelijke resultaten worden verwacht in het najaar 2019. Meer informatie over de pilot Alphen aan de Rijn? Neem dan contact op met Tamarah Collij of met de Gemeente Alphen aan de Rijn.

Flyer Mobility Mentoring®

Mobility Mentoring
(Pdf, 1,8 MB)