Download

Pdf, 2,2 MB

×

Download bestand

Tool Aanpak ondermijning vakantieparken

Inzicht en overzicht voor bestuurders en beleidsmedewerkers

Verouderde vakantieparken bieden een gelegenheidsstructuur voor ondermijnende criminaliteit. Het aantal ‘rode parken’ waar ondermijning-gerelateerde activiteiten plaatsvindt ligt in sommige regio’s bij 10 procent. Vaak zijn het de kleine landelijke gemeenten die naar verhouding met de grootste opgaven zitten vanwege het grote aantal vakantieparken en de ligging in het buitengebied. Maar wat komt er allemaal kijken bij de aanpak van ondermijning? Met de interactieve Tool Aanpak ondermijning vakantieparken kunt u als bestuurder of beleidsmedewerker van een kleine of middelgrote gemeente inzicht en overzicht krijgen in uw (beoogde) aanpak.

Deze tool geeft u een quickscan van uw aanpak van ondermijning op vakantieparken en stelt u in staat om te prioriteren waar de aandacht naartoe dient te gaan. Via beslisbomen met vragen en antwoordcategorieën loopt u langs de vijf thema’s die van belang zijn bij de aanpak van ondermijning op vakantieparken.

De vijf thema’s zijn:

  1. Bewustzijn en urgentie
  2. Informatiepositie
  3. Integriteit en weerbaarheid
  4. Ketensamenwerking
  5. Bestuurlijke verankering

Naast het geven van inzicht en overzicht in de eigen situatie is de tool ook geschikt als gespreksdocument met andere gemeenten en partijen in uw regio.

Voorbeeldpagina's

Blad-inzicht-in-de-situatie-vakantieparken
klik op de afbeelding te vergroten (Pdf)
Blad-integriteit-weerbaarheid-vakantiieparken
klik op de afbeelding om te vergroten (Pdf)

Meer informatie

Voorblad-tool-ondermijning-vakantieparken