Mobility Mentoring® in Alphen aan den Rijn

Procesevaluatie

Gemeente Alphen aan den Rijn startte eind 2017 met een pilot Mobility Mentoring® informed werken. Inwoners met problemen op meerdere leefgebieden krijgen ondersteuning gebaseerd op deze aanpak waarin inzichten uit de (hersen)wetenschap vertaald zijn in instrumenten voor praktische toepassing. Een onderzoeksteam vanuit de Hogeschool Utrecht en Platform31 keek mee naar wat de inzet van Mobility Mentoring® oplevert voor deze inwoners. Ze bekeken ook hoe de implementatie van de aanpak verliep.

In de factsheet staan de belangrijkste resultaten van het onderzoek.
De uitgebreide resultaten, conclusies en aanbevelingen staan in het onderzoeksrapport.

Mobility Mentoring®

Mensen met chronische stress gaan meer bij de dag leven, zijn minder goed in staat om doelen en prioriteiten te stellen, emoties te reguleren en strategieën te ontwikkelen voor als het tegenzit. In Boston ontwikkelde social work-organisatie EMPath een veelbelovende integrale aanpak: Mobility Mentoring®. Daarin zijn de inzichten over de effecten van stress en andere inzichten uit de (hersen)wetenschap vertaald in instrumenten voor praktische toepassing. Platform31 zorgt, als partner van het Amerikaanse EMPath, voor doorontwikkeling van Mobility Mentoring® in Nederland.

Meer informatie

Word lid

Bent u benieuwd of de Mobility Mentoring® aanpak ook voor uw organisatie interessant is? Lees hier meer over ons aanbod.