Kantoor vol energie-magazine

Deltaplan nodig voor verduurzamen kantorenmarkt

Er is een integrale aanpak nodig om het verduurzamen van commercieel vastgoed echt te gaan versnellen. Dat vindt Marcel de Boer, algemeen directeur van de Troostwijk Groep en voorzitter van NVM Business. Hij zegt dat in het jongste nummer van het Kantoor vol Energie-magazine.

Volgens De Boer moet er snel worden opgehouden met wat hij noemt het plakken van pleisters. “Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld het subsidiëren van zonnepanelen. Veel beter is het om via het belastingstelsel verduurzaming te stimuleren. Maar ook moet de gebruiker bewuster worden gemaakt. Voor de opgave waar we voor staan is een Deltaplan nodig.”

Behalve een gesprek met Marcel de Boer in dit nummer ook een uitgebreid interview met de Zakenvrouw van het jaar 2018: Aukje Kuypers. Met de algemeen directeur van het familiebedrijf Kuijpers gaat het behalve over haar uitverkiezing uiteraard vooral over duurzaamheid. “Ik zag laatst op LinkedIn het bericht voorbij komen dat er nu 485 energie coöperaties zijn. Dat waren er vorig jaar nog maar 85. Kortom, er is een stille revolutie aan de gang dat mensen elkaar beginnen op te zoeken.”

Lees het magazine.

Kantoor vol energie is een programma van Platform31.

cover-kve-3
lees het online-magazine