Download

Pdf, 2,1 MB

×

Download bestand

Handen uit de mouwen

De eerste ervaringen met klushuur

Huurders die hun sociale huurwoning helemaal naar eigen smaak opknappen in ruil voor huurkorting. Diverse corporaties hebben de afgelopen jaren geƫxperimenteerd met klushuur. Een aantal prachtige paleisjes zijn het gevolg. Klushuur blijkt een interessant instrument om huurders meer verantwoordelijkheid en zeggenschap te bieden. Ook biedt klushuur kansen om te differentiƫren in de prijs-kwaliteitverhouding van de woningportefeuille van een corporatie en woningen met lage huren aan te kunnen bieden. Huurders kunnen immers goedkoper klussen dan professionals. En, ze weten precies wat ze wel en niet mooi vinden.

In dit magazine leest u over succesvolle praktijkvoorbeelden, aandachtspunten en lessen van het experiment klushuur dat Platform31 drie jaar geleden met elf corporaties is gestart. We laten klushuurders, corporatiemedewerkers en experts aan het woord en reiken praktische kennis en tools aan om als corporatie zelf met klushuur aan de slag te gaan.

Want zoveel is duidelijk: klushuur levert apetrotse en tevreden huurders op en voegt op hele verschillende plekken bijzondere kwaliteit toe aan de woningvoorraad. Daarom is het niet ondenkbeeldig dat we er de komende jaren getuige van zullen zijn dat steeds meer huurders aan de slag gaan met kluswoningen.

Lees de publicatie online

cover-handen-uit-de-mouwen-klushuur