Programma Flexwonen

‘Dwarsdoorsnede van het flexwonen’ is onderdeel van het programma ‘Flexwonen in Zuid-Holland’. Hoe we werken, wonen, winkelen en onszelf vervoeren verandert in een rap tempo. Toch komt de woningmarkt daaraan nauwelijks tegemoet. De provincie Zuid-Holland en het ministerie van BZK willen dan ook flexwonen meer op de agenda krijgen. Platform31 helpt hen daarbij en werkt hierin samen met Expertisecentrum Flexwonen. Naast deze publicatiereeks werken de vier partijen samen aan een instrumentenkist voor gemeenten, pilots en diverse publicaties.

Lees meer over Flexwonen.

Factsheet Flexwonen – Verplaatsbare woningen – gewoon doen!

Tot voor kort werden verplaatsbare woningen ‘wooncontainers’ genoemd. De nieuwste generaties voldoen al lang niet meer aan dit negatieve stempel. De studentenhuisvesting zette de trend, maar de toepassing wordt steeds breder. In Nederland wonen inmiddels duizenden huishoudens in verplaatsbare woningen. Verplaatsbare woonunits van nu kunnen fungeren als onderdeel van een flexibele schil van de woningmarkt.

Work in progress

Factsheet Flexwonen Verplaatsbare woningen – gewoon doen! (pdf, 708 kB) is de vijfde editie van een reeks: ‘Dwarsdoorsnede van het flexwonen’. Elke paar weken verschijnt op www.platform31.nl een nieuwe editie, bestaande uit zowel een thema in het flexwonen als een goed voorbeeld in Zuid-Holland of daarbuiten. Eind 2018 worden uitgebreide versies van de factsheets gebundeld in een publicatie.

Lees ook

Logo's flexwonen
cover-factsheet-flexwonen-verplaatsbare-woningen-gewoon doen
Factsheet Flexwonen – Verplaatsbare woningen – gewoon doen! (pdf)