Programma Flexwonen

‘Dwarsdoorsnede van het flexwonen’ is onderdeel van het programma ‘Flexwonen in Zuid-Holland’. Hoe we werken, wonen, winkelen en onszelf vervoeren verandert in een rap tempo. Toch komt de woningmarkt daaraan nauwelijks tegemoet. De provincie Zuid-Holland en het ministerie van BZK willen dan ook flexwonen meer op de agenda krijgen. Platform31 helpt hen daarbij en werkt hierin samen met Expertisecentrum Flexwonen. Naast deze publicatiereeks werken de vier partijen samen aan een instrumentenkist voor gemeenten, pilots en diverse publicaties.

Lees meer over Flexwonen.

Factsheet Flexwonen – Transformatie maatschappelijk vastgoed naar flexwonen

Veel gemeenten kampen met leegstaand vastgoed. De kantorenleegstand neemt af, maar dit lijkt nog niet voor maatschappelijk vastgoed te gelden. De aantrekkende markt biedt echter wel degelijk kansen voor herbestemming van leegstaand maatschappelijk vastgoed en voor flexwonen. De koppeling met flexwonen kan maatschappelijk veel opleveren, ook voor gemeenten. Al heeft hierbij de afdeling ‘Vastgoed’ vaak de sleutel in handen voor de maatschappelijk oplossing van het probleem van afdeling ‘Wonen’ of ‘Wonen & Zorg’.

Work in progress

Factsheet Flexwonen Transformatie maatschappelijk vastgoed naar flexwonen (Pdf, 651 kB) is de derde editie van een reeks: ‘Dwarsdoorsnede van het flexwonen’. Elke paar weken verschijnt op www.platform31.nl een nieuwe editie, bestaande uit zowel een thema in het flexwonen als een goed voorbeeld in Zuid-Holland of daarbuiten. Eind 2018 worden uitgebreide versies van de factsheets gebundeld in een publicatie.

Lees ook

Logo's flexwonen
Cover flexwonen
Factsheet Flexwonen – Transformatie maatschappelijk vastgoed naar flexwonen (Pdf)