Download

pdf, 5,4 MB

×

Download bestand

Dwarsdoorsnede van het flexwonen

Factsheets flexwonen gebundeld

Flexwonen is een breed onderwerp dat gaat over verplaatsbare woningen, tijdelijke transformatie van kantoren naar woningen, tijdelijke huurcontracten en gemengde wooncomplexen (oftewel de Magic Mix). In Nederland wordt inmiddels volop geëxperimenteerd met flexwonen. De praktijk laat zien dat deze woonoplossingen veel kunnen opleveren voor zowel huurders als verhuurders. ‘Dwarsdoorsnede van het flexwonen’ laat u in negen korte factsheets de verscheidenheid zien aan thema’s en projecten rond het flexibele wonen. Deze publicatie biedt een podium voor partijen die vooroplopen.

Programma Flexwonen

‘Dwarsdoorsnede van het flexwonen’ is onderdeel van het programma ‘Flexwonen in Zuid-Holland’. Hoe we werken, wonen, winkelen en onszelf vervoeren verandert in een rap tempo. Toch komt de woningmarkt daaraan nauwelijks tegemoet. De provincie Zuid-Holland en het ministerie van BZK willen dan ook flexwonen meer op de agenda krijgen. Platform31 helpt hen daarbij en werkt hierin samen met Expertisecentrum Flexwonen. Naast deze publicatiereeks werken de vier partijen samen aan een instrumentenkist voor gemeenten, pilots en diverse publicaties.

Lees meer over Flexwonen.

Logo's flexwonen
Cover dwarsdoorsnede flexwonen

Wooncongres 2023

Woonambities versneld omzetten in meer woonruimte

Wat kun jij doen om Hugo de Jonge en de vele woningzoekenden door deze wooncrisis te helpen? Kom naar het Wooncongres 2023. Lees meer