Programma Flexwonen

‘Dwarsdoorsnede van het flexwonen’ is onderdeel van het programma ‘Flexwonen in Zuid-Holland’. Hoe we werken, wonen, winkelen en onszelf vervoeren verandert in een rap tempo. Toch komt de woningmarkt daaraan nauwelijks tegemoet. De provincie Zuid-Holland en het ministerie van BZK willen dan ook flexwonen meer op de agenda krijgen. Platform31 helpt hen daarbij en werkt hierin samen met Expertisecentrum Flexwonen. Naast deze publicatiereeks werken de vier partijen samen aan een instrumentenkist voor gemeenten, pilots en diverse publicaties.

Lees meer over Flexwonen.

Corporaties en flexwonen

Ondanks dat ‘tijdelijk en voorwaardelijk wonen’ indruist tegen veel waarvoor de volkshuisvesting heeft gestreden sinds de Woningwet van 1901, realiseren steeds meer woningcorporaties zich dat een deel van de doelgroep niet bediend wordt door de sector, namelijk de spoedzoeker met een smalle beurs. Door de woningnood en de instroom van nieuwe groepen als statushouders experimenteren sommige corporaties de laatste jaren met tijdelijke woningen, tijdelijke projecten en tijdelijke huurcontracten.

Work in progress

Factsheet Corporaties en flexwonen (pdf, 580 kB) is de zevende editie van een reeks: ‘Dwarsdoorsnede van het flexwonen’. Elke paar weken verschijnt op www.platform31.nl een nieuwe editie, bestaande uit zowel een thema in het flexwonen als een goed voorbeeld in Zuid-Holland of daarbuiten. Begin 2019 worden alle factsheets gebundeld in een publicatie.

Lees ook

Logo's flexwonen
cover-corporaties-en flexwonen
Factsheet Corporaties en flexwonen (pdf)

Wooncongres 2023

Woonambities versneld omzetten in meer woonruimte

Wat kun jij doen om Hugo de Jonge en de vele woningzoekenden door deze wooncrisis te helpen? Kom naar het Wooncongres 2023. Lees meer