Beter dan nul

Roman over energieneutrale kantoren

Waarom zijn nog niet alle nieuwe en verbouwde gebouwen energieneutraal tegenwoordig? Sonja van der Arend schreef er een roman over volgens haar beproefde methode: met een groep betrokkenen uit de sector verzon ze karakteristieke personages en een prikkelend verhaal, vol humor en cliffhangers.

Tilly van Deurnen is 59 jaar, eigenaar van een bouwbedrijf van 172 medewerkers en wil niets liever dan energieneutrale kantoren bouwen. Het nieuwe hoofdkantoor van de hogeschool was haar grote kans. Helaas ging alles mis wat er mis kon gaan. In een poging te begrijpen wat er mis is gebeurd, gaat Tilly nog een keer langs bij de belangrijkste betrokkenen. Ze verkeert hierbij in het onwaarschijnlijke gezelschap van Olivier de Rover, een schaamteloze vastgoedhandelaar.Kan Tilly haar fouten herstellen en de vastgeroeste vastgoedsector in beweging brengen?

Lees het interview met Sonja van der Arend.

Eerder schreef Sonja van der Arend Een otter in Brussel over de Kaderrichtlijn Water en De nevengeul van Kampvoort over burgerparticipatie bij rivierverruimingsprojecten.

cover-beter-dan-nul
Bestel de roman