Meer informatie

Download

Pdf, 1,29 MB

×

Download bestand

Analyse regeerakkoord kabinet-Rutte III

Met de overheid aan tafel

Met medewerking van: Matthijs Uyterlinde, Joost van Hoorn en Paola Huijding

Op 30 oktober, op de Dag van de Stad, kwamen 1.500 mensen bij elkaar die dagelijks werken aan toekomstbestendige en sterke steden. Diezelfde ambitie klinkt ook door in het regeerakkoord van het kabinet-Rutte III: zij presenteert een ambitieuze agenda voor Nederland.

In navolging van dit geslaagde evenement maakten wij een duiding van het regeerakkoord, waarbij we traditiegetrouw gebruik maken van ons (partner)netwerk in stad én regio. In de duiding van het akkoord hebben we het zoeklicht gezet op maatregelen en beleidswijzigingen die het meest relevant zijn voor stad en regio. Deze analyse van het regeerakkoord kunt u beschouwen als een extra toegift op de samenvatting van de Rijksbegroting 2018, die wij in september publiceerden.

Het indrukwekkende aantal beleidsmaatregelen en beleidsintenties is u vast ook opgevallen. Het is echter de samenhang die regio’s, steden, wijken, buurten en dorpen verder brengt. Bij het aanbrengen van deze samenhang denkt Platform31 graag met u mee. Wij kijken uit naar nauwe samenwerking met u bij het oppakken van deze uitdaging op verschillende plaatsen in Nederland.