RPS Nederland


RPS Nederland is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau voor omgevings- en veiligheidsvraagstukken met zelfstandige laboratoria. RPS Nederland werkt voor bedrijven, overheden en inspecties aan een betere leef-, woon- en werkomgeving. Dit doen ze met 400 professionals vanuit vestigingen in Breda, Delft, Leerdam en Zwolle

Stevig fundament

RPS Nederland is onderdeel van RPS Group plc. Een Engels beursgenoteerd adviesbureau dat wereldwijd met 5000 medewerkers actief is in milieu- en energieopgaven. RPS Group plc heeft 85 vestigingen verspreid over Australië, Canada, Engeland, Ierland, Nederland, Rusland, Verenigde Staten en Zuidoost-Azië.

Diensten

  • Laboratoria:Asbest, arbeidshygiënisch en milieutechnisch onderzoek.
  • Asbest:Onderzoek en inventarisatie tot en met de begeleiding van asbestprojecten.
  • Veiligheid:Beheersen van risico’s, verbeteren van prestaties.
  • Gebieden:De inrichting én het beheer van stad en land.
  • Gebouwen:Integrale aanpak onderhoud, beheer en herontwikkeling van vastgoed.
  • Infrastructuur:Harde infrastructuur, water en geo-informatie

Innovatief

RPS verzamelt, ordent en analyseert informatie en geeft advies voor objectieve oplossingen. Realtime informatie is daarbij essentieel. Daarom blijft RPS investeren in technologische innovaties. Hiermee maken ze de werkprocessen van opdrachtgevers betrouwbaarder, slimmer en makkelijker. Zo zijn ze sinds 2014 het eerste bureau dat beschikt over een mobiele elektronenmicroscoop voor asbestanalyses op locatie. In 2015 introduceren ze een nieuwe meettechniek met canisters om de blootstelling aan gevaarlijke stoffen nauwkeuriger te bepalen.

Persoonlijk, pragmatisch en daadkrachtig

Tegelijk met de digitale revolutie blijft RPS trouw aan hun persoonlijke benadering. Direct contact is onmisbaar voor een goede samenwerking. Net als een daadkrachtige aanpak van de problematiek. Met een pragmatisch advies dat niet alleen klopt op papier, maar ook werkt in de praktijk. Persoonlijk, pragmatisch en daadkrachtig zijn dé kernwaarden die klanten in RPS waarderen.

Groei

RPS is sinds 1997 actief in Nederland door de overname van BAK Nederland. De organisatie is zowel zelfstandig gegroeid als door de overname van bedrijven, zoals Ascor (2001), Ingenieursbureau BCC (2004) en Kraan Consulting (2008). In 2011 hebben ze een samenvoeging van de onderdelen doorgevoerd tot twee bedrijven. RPS advies- en ingenieursbureau en RPS analyse bv waarin de laboratoriumactiviteiten zijn ondergebracht.


Logo RPS


RPS Nederland
Elektronicaweg 2
2628 XG Delft

E-mail
info@rps.nl

Telefoon
015 750 16 00


www.rps.nl