HomeFlex

Van bemiddelaar tot ontwikkelaar in flexibele huisvesting

Een flexibele huisvestingspartij die onderscheidend is in de markt en bedrijven ontzorgt. Dat had Bert Verheij voor ogen toen hij in 2008 startte met HomeFlex. Hierbij waren de volgende zaken belangrijk: goed beheer, hoge flexibiliteit, flexibele opzegtermijnen en geen onverwachte kosten achteraf. Hieronder kunt u lezen hoe ons bedrijf zich heeft ontwikkeld tot een toonaangevende huisvester van flexwerkers.

Oplossing voor dubbele woonlasten en woningzoekenden

In de beginperiode van HomeFlex kampten veel particulieren met dubbele woonlasten door de crisis. Daarnaast waren er bedrijven die zochten naar huisvesting voor arbeidsmigranten. Bert bracht vraag en aanbod samen door de woningen zelf te huren van particulieren. Met een compleet all-in concept verhuurde hij deze woningen vervolgens aan bedrijven die personeelshuisvesting nodig hadden. Zo konden particulieren hun dubbele woonlasten financieren en kregen arbeidsmigranten een goede plek om te verblijven.

Leegstandbeheer voor woningcorporaties

Vanaf 2009 kwamen veel binnenstedelijke vernieuwingen stil te liggen. Woningcorporaties die tijdens uitverhuisperiodes geen ongewenste leegstand wilden, verhuurden hun woningen aan HomeFlex. Zo ontstond er een win-winsituatie. HomeFlex nam verantwoordelijkheid voor het volledige beheer en woningcorporaties genereerden inkomsten door de woningen te verhuren aan HomeFlex.

Samenwerking met investeerders

Door de lage rentestand vanaf 2014 zochten steeds meer investeerders naar mogelijkheden die meer rendement genereerden. Daardoor werd het ook voor investeerders interessant om met HomeFlex samen te werken. Door een woning te kopen en die aan HomeFlex te verhuren waren ze verzekerd van maandelijkse inkomsten.

SNF-gecertificeerd

In 2014 bereikten we een grote mijlpaal: we behaalden het certificaat van Stichting Normering Flexwonen (SNF). Deze stichting ziet erop toe dat onze woningen voldoen aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten. Jaarlijks vindt er herkeuring van onze woningen plaats. Wij controleren de woningen ook regelmatig zelf op leefruimte, brandveiligheid, hygiƫne, sanitaire voorzieningen, kookgelegenheid en de naleving van de huisregels. Dankzij de SNF-keuringen en onze eigen controles kunnen we het aanbod en het gebruik van uitsluitend gecertificeerde huisvesting bevorderen.
Bezoekadres
Molendijk 16
3361 EN Sliedrecht

telefoonnummer
+31 6 5104 9619

contactpersoon
Willem Weggeman

e-mail
willem@homeflex.nl

website
homeflex.nl