ERA Contour


ERA Contour is een ontwikkelende bouwer, actief op het gebied van wonen en werken (80/20). De onderneming streeft er naar het maximale te halen uit ontwikkelen en bouwen onder één dak. In de sector wonen is ERA Contour actief met het ontwikkelen van projecten in eigen beheer, het ontwikkelen van plannen voor derden, de nieuwbouw en het renoveren en onderhouden van woningen.

Als bouwer werkt ERA Contour vooral voor woningcorporaties en projectontwikkelaars. Nieuwbouw en renovatie van woningen, maar ook nieuwbouw van kantoren vormen de belangrijkste bouwactiviteiten. Veelal wordt ERA Contour vanaf de voorbereiding betrokken om samen met de opdrachtgever en adviseurs te werken aan een optimale prijs/product verhouding.

Bestaand stedelijk gebied

ERA Contour richt zich vooral op het bestaand stedelijk gebied. Als één van de eerste risicodragende bouwers is de onderneming sinds begin jaren negentig betrokken bij stedelijkevernieuwings- en herstructureringsopgaven zoals in de Rotterdamse Vlinderbuurt, de wijk Zuilen in Utrecht en de F-buurt in Amsterdam Zuid Oost. Naast deze projecten is ERA Contour betrokken bij een aantal gebiedsontwikkelingen op binnenstedelijke locaties. Beide in samenwerking met gemeenten en woningcorporaties.

Woonconcepten

Een belangrijk onderdeel van de kennis van ERA Contour is de ontwikkeling van woonconcepten voor doelgroepen op basis van leefstijlen. ERA Contour was initiatiefnemer van het Wilde Wonen en als één van de eersten actief op het gebied van particulier opdrachtgeverschap. Deze activiteiten zijn de basis geweest voor het consumentgericht ontwikkelen van woonconcepten zowel voor nieuwe als bestaande woningen. ERA Contour beschikt over een afdeling kopersservice die zich naast de ontwikkeling van inbouwpakketten en koperskeuzes bezig houdt met de begeleiding van kopers zowel voor projecten in eigen beheer als voor projecten voor derden.

Keurmerk Klantgericht Bouwen

Op 1 januari 2005 heeft ERA Contour het Keurmerk Klantgericht Bouwen behaald. Dit Keurmerk is een initiatief van Bouwend Nederland en Vereniging Eigen Huis en maakt duidelijk welke bedrijven voldoen aan de hoge eisen op het gebied van klantgerichtheid en opleveringskwaliteit.

Eén blok stad

Op 13 september 2007 ontving ERA Contour de Bouwkennis Marketing Jaarprijs 2007 voor het project Eén blok stad. Eén blok stad dat ERA Contour in samenwerking met het WBR ontwikkelt is een heel stads stuk van Rotterdam. Twee straten met karakteristieke vooroorlogse panden ondergaan hier een grondige renovatie en worden casco opgeleverd. Daarmee wordt een interessante doelgroep aangetrokken die de differentatie in de wijk ten geode komt. l Lees meer…
era contour


Zilverstraat 39
2718 RP Zoetermeer

Postbus 62
2700 AB Zoetermeer

Telefoon
079 317 01 70

E-mail
info@eracontour.nl

Twitter
twitter.com/eracontour


www.eracontour.nl