DNGB

Een Fintech bedrijf met een unieke koopoplossing voor starters op de koopwoning markt

Over DNGB

Wij zijn een fintech bedrijf uit Almere. DNGB is in 2009 opgericht door mensen met passie voor en een visie op technologie en de woningmarkt. DNGB heeft Duokoop ontwikkeld en is uitvoerder van de Duokoop-regeling. We zijn in omvang de grootste institutionele erfverpachter van Nederland. Daarmee is DNGB een invloedrijke marktspeler op het gebied van erfpacht. We werken met geld van pensioenfondsen en hebben daardoor een sterk maatschappelijk gericht profiel dat goed aansluit bij de wensen van gemeenten.

Duokoop

Duokoop laat zich het best omschrijven als een consument- en bankvriendelijke koopoplossing gebaseerd op institutioneel erfpacht. Anders dan bij gemeentelijk erfpacht, is bij Duokoop de erfverpachter niet de overheid maar een pensioenfonds(en).

Duokoop maakt een koopwoning voor starters op de woningmarkt haalbaar. Starters hebben vaak te weinig inkomen om een woning op de traditionele manier te kopen. Huren in de particuliere sector is dan vaak de enige oplossing, met alle gevolgen van dien. Voor starters is Duokoop een ideale oplossing om toch te kunnen toetreden tot de koopwoningmarkt. Met name voor consumenten die vanwege de sociale huurgrens tussen wal en schip vallen biedt Duokoop daarom een goede kans op een fatsoenlijke en betaalbare woning.

Het kortetermijnbelang van de consument is hier direct mee gediend. Ook op de langere termijn is het belang van de consument gediend, omdat met Duokoop het kopen van een huis mogelijk wordt gemaakt en daardoor vermogensopbouw (aflossing en waardestijging van de opstal) mogelijk wordt. Zonder Duokoop is blijven huren vaak het enige alternatief.Bezoekadres
Randstad 22-12
1316 BX Almere
of
Zuidzijde Haven 39
4611 HC Bergen op Zoom

telefoonnummer
+31 (0)85 4894850

e-mail info@dngb.nl

website dngb.nl