Senior projectleider Ruimte en Wonen

Wil jij graag jouw bijdrage leveren aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen? En zoek je een baan in een dynamische organisatie die inzet op kennisontwikkeling, samenwerking en vernieuwing? Dan is Platform31, dé kennis- en netwerkorganisatie voor stad en regio, de werkgever die bij jou past. Vanuit een integrale benadering ontwikkelen en delen we kennis voor uitdagingen op het gebied van onder meer wonen, verduurzaming, economische ontwikkeling, zorg en welzijn. Dat doen we samen met ruim 300 gedreven partners uit ons groeiende netwerk: ministeries, provincies, steden, corporaties, maatschappelijke organisaties en marktpartijen. We slaan bruggen tussen beleid, praktijk en wetenschappelijk onderzoek. Zo ontwikkelen we een aanpak waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Inzichten en oplossingen houden we niet voor onszelf: iedereen profiteert mee van de resultaten.

Platform31 is op zoek naar een enthousiaste:

Senior projectleider Ruimte en Wonen

Het gaat om een functie voor 32-36 uur

Wat ga je doen?

We zoeken een ervaren projectleider die aantoonbare kennis en affiniteit heeft in het werken aan ruimtelijke ontwikkelingen en wonen in steden en regio’s, met een nadruk op ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling. Je bent in staat om partijen, kennis en ervaring bij elkaar te brengen om (praktische) vraagstukken te helpen oplossen. Je hanteert daarvoor verschillende methodieken. Je beweegt je in de werelden van overheden, marktpartijen, corporaties en wetenschap. Je hebt de vaardigheden om hierover te spreken en schrijven.

Je belangrijkste taken

Als senior projectleider werk je zelfstandig en/of in een (klein) team aan (onderzoeks-) projecten. Je initieert, werft, begeleidt en evalueert communities of practice, leernetwerken, experimenten en voorbeeldprojecten. Je bent goed in staat om grote maatschappelijke vraagstukken om te zetten naar concrete projecten. Je onderhoudt een groot aantal externe contacten, onder meer met gemeenten, provincies, het Rijk, corporaties, ontwikkelaars, onderwijs en kennisinstellingen, adviseurs en diverse partners die zich inzetten voor ruimtelijke ontwikkelingen en de woningbouwopgave.

Jouw profiel

  • Je hebt WO werk- en denkniveau met een voor deze functie relevante opleiding, zoals planologie, sociale- of economische geografie of bestuurskunde.
  • Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring op het terrein van ruimte en/of wonen.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het maken van strategisch beleid op het brede terrein van ruimtelijke ontwikkeling of woningbouw, met het uitvoeren van projecten op het gebied van ruimte of wonen of met het doen van onderzoek.
  • Je hebt een relevant netwerk.
  • Je bent in staat om het thema ruimte en wonen te koppelen aan andere maatschappelijke vraagstukken, zoals gezondheid, de energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteit en bereikbaarheid, economie.
  • Kennis van of affiniteit met de Omgevingswet is een pre.
  • Je bent resultaat- en praktijkgericht, klant- en kwaliteitsgericht, deskundig, analytisch en ondernemend.

Wat bieden wij je?

Een dynamische, inspirerend werkomgeving met veel flexibiliteit, een informele werksfeer en volop mogelijkheden tot verdieping van je kennis en verbreding van je persoonlijke netwerk. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en samenwerking. We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. De aanstelling vindt plaats conform de arbeidsvoorwaarden van Platform31.

Interesse?

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Maarten Hoorn, Maarten.Hoorn@platform31.nl, 06 1015 6708.

Geïnteresseerden kunnen vóór 6 juni a.s. reageren. Stuur ons je motivatie met een CV naar hrm@platform31.nl. t.a.v Jacqueline Ravensbergen.

Platform31 kantoor