Senior projectleider leefbare en veilige wijken

Zoek je een nieuwe uitdaging bij een betekenisvolle organisatie? En wil je je kennis, ervaring en netwerk inzetten voor maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen? Dan is Platform31, dé kennis- en netwerkorganisatie voor stad en regio, de werkgever die bij jou past.

Onze missie

Bestuurders, beleidsmakers, professionals, inwoners en ondernemers zoeken oplossingen voor complexe vraagstukken in stad en regio. Hoe komen we tot een inclusieve en duurzame samenleving? Met voldoende woningen in een passende omgeving. Waar een innovatieve overheid en economie bijdragen aan brede welvaart.
Om tot toekomstbestendige oplossingen te komen, brengen we partijen bij elkaar en onderzoeken we maatschappelijke opgaven in samenhang. We signaleren trends en verbinden beleid, praktijk en wetenschap. Zo komen we samen tot een aanpak waar bestuurders en uitvoerders direct mee aan de slag kunnen. De oplossingen houden we niet voor onszelf: iedereen profiteert mee van de resultaten.

Wij zoeken een

Senior projectleider leefbare en veilige wijken

Het betreft een functie voor 36 uur

Wat ga je doen?

Je zet je in voor leefbare en veilige wijken. Met specifieke aandacht voor de governance van gebiedsgerichte aanpakken. Zo zorg je ervoor dat maatschappelijke opgaven in de wijk in samenhang worden aangepakt. Denk daarbij aan de zorg voor kwetsbare huishoudens, woningbouw, het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving en de preventie en bestrijding van criminaliteit en ondermijning.
Je werkt zelfstandig en/of met een (klein) team aan projecten. Je onderhoudt externe contacten met overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties die voor de versterking van de lokale en regionale leefbaarheid van belang zijn. Daarnaast ben je actief in kennisoverdracht: via onder meer inhoudelijke bijeenkomsten, publicaties en excursies. Ook draag je bij aan de verwerving van nieuwe projecten voor het programma brede wijkaanpak.

Gezochte kennis en ervaring

Vereist:

 • Je hebt WO werk- en denkniveau met een voor deze functie relevante opleiding, zoals sociale wetenschappen, planologie, sociale- of economische geografie of bestuurskunde.
 • Je bent resultaat- en praktijkgericht, klant- en kwaliteitsgericht, deskundig en ondernemend. Ook heb je relevante en aantoonbare onderzoekservaring.
 • Je bent initiatiefrijk, een vindingrijke organisator en verbinder
 • Je werkt zelfstandig, maar verstaat ook de kunst van het samenwerken.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken, projectverantwoordelijkheid is jou bekend, niet alleen inhoudelijk maar ook financieel.
 • Je hebt een neus voor relevante maatschappelijke ontwikkelingen en innovaties.

Gewenst:

 • Je hebt minstens 5 tot 10 jaar praktijk- en/of onderzoekservaring in het ruimtelijke en/of het sociale domein bij publieke en/of private partijen.
 • Je hebt een relevant netwerk binnen het ruimtelijke domein en/of het sociale domein.
 • Je weet te motiveren en enthousiasmeren, je kunt veel energie om je heen organiseren.
 • Je kunt omgaan met (politieke) gevoeligheden.
 • Je kunt buiten de gebaande paden denken en opereren.

Wij bieden

Plaform31 kent een dynamische, inspirerende werkomgeving met veel flexibiliteit en een informele werksfeer. Er zijn volop mogelijkheden om je kennis te verdiepen en je persoonlijke netwerk te verbreden. En er is veel ruimte voor eigen initiatief en samenwerking.
Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Het gaat om een fulltime (36 uur) dienstverband, 32 uur is bespreekbaar. De functie wordt afhankelijk van leeftijd en ervaring gewaardeerd in schaal 12 van de Salarisschalen Rijksoverheid. De aanstelling vindt plaats conform de arbeidsvoorwaarden van Platform31.

Interesse?

Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met

 • Maarten Hoorn, Opgavemanager wonen en leefbaarheid: 06 1015 6708

Stuur ons vóór 14 februari je motivatie met je cv naar hrm@platform31.nl t.a.v. Geke Roos.

Platform31 kantoor