Kees Telder

Kees Telder

Armoede en Schulden

06 57 94 39 38

Wat beweegt iemand? Wat is de achtergrond van dit beleid of die beslissing? De nieuwsgierigheid van Kees brengt hem snel bij dit soort vragen. Hij zoekt namelijk altijd naar slimme, creatieve oplossingen en breedgedragen voorstellen die passen bij de betrokkenen en hun leefwereld. Zeker als het gaat om kwetsbare groepen. Als natuurlijke verbinder weet Kees feilloos de juiste mensen bij elkaar te brengen. Hij denkt graag na over nieuwe vormen van meerpartijensamenwerkingen en ziet dat participatie en draagvlak onontbeerlijk zijn voor vertrouwen tijdens de uitvoering.

Zijn sporen verdiende Kees in verpleeghuizen, ziekenhuizen en instellingen voor psychiatrie, maar ook als wethouder. Hij heeft daardoor verpleegkundige én bestuurlijke kennis en weet ook veel van ambtelijke en zorgprocessen, wet- en regelgeving binnen het sociaal domein en samenwerkingsverbanden binnen de zorgsector. Als projectleider en themacoördinator op het thema Armoede en schulden onderzoekt hij graag passende antwoorden op de ingewikkelde sociale, politieke en maatschappelijke vraagstukken binnen dit thema.

Kees studeerde Health Care Informatics en werkte als projectmanager en (internationaal) strategisch adviseur op bestuursniveau in de zorg. Hij is wethouder in Doetinchem en in Lingewaard geweest en was jarenlang voorzitter van de Nederlandse vereniging voor medische informatica. Naast zijn werk voor Platform31 is Kees voorzitter van het Doetinchems Jazz Festival en voorzitter van de Raad van Toezicht bij Stichting Zorgbad Zonnewater.

Kees Telder op platform31.nl