Jochem  Heemskerk

Jochem Heemskerk

Armoede en schulden

06 57 94 37 32

Wie kampt met een krappe portemonnee of schuldeisers, heeft vaak ook andere kopzorgen. Daarom zijn armoede en schulden niet alleen een financieel probleem. Sterker nog, vaak zijn financiële problemen de uitkomst van een hele keten aan oorzaken. Precies daarom hanteert Jochem Heemskerk een brede blik op de armoede- en schuldenproblematiek. Hij helpt opdrachtgevers graag diezelfde brede blik hanteren bij het organiseren van een armoede- en schuldenaanpak. Hij stuurt daarbij altijd aan op een samenhangende aanpak, bijvoorbeeld zowel in het sociale als fysieke domein. Want alleen dan help je mensen echt vooruit en heeft jouw beleid duurzame effecten.

De mens vormt altijd het startpunt voor Jochem, maar hij opereert het liefst op het snijvlak van beleid en politiek. In zijn projecten brengt hij daarom graag kennis, domeinen en partijen samen. Zo ondersteunt hij de themagroep Armoede en Schulden van het G40-stedennetwerk en kijkt hij naar de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Ook denkt hij mee in de pilot Carrièrekompas, waarin mensen in de bijstand ondersteuning krijgen met de integrale, stress-sensitieve aanpak Mobility Mentoring®. Bij Platform31 verdiepte hij zich eerder in de werking van wijkteams en de instroom van beschermingsbewind.

Jochem studeerde bedrijfseconomie en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daarom gewend ambitieuze maatschappelijke doelen te combineren met kennis van de economische realiteit.

Jochem Heemskerk op platform31.nl