URBACT Call: financiële steun aan gemeenten voor praktijkuitwisseling tussen EU-steden

Gemeenten kunnen tot 10 januari 2018 een voorstel indienen voor een zogeheten Transfer Network. Deze netwerken richten zich op de aanpassing en overdracht van gevestigde goede praktijken tussen EU-steden. Platform31 is het Nationale URBACT Punt dat steden informeert en verbindt op Europees niveau. We zijn een URBACT podium om behaalde resultaten te delen en verspreiden calls.

Samenwerken met EU-steden en succesvolle oplossingen toepassen in je eigen stad

Het URBACT Transfer Network is interessant voor steden die:

  • Geïnteresseerd zijn in het overbrengen van één van de 97 URBACT Good Practices en daarbij een specifieke beleidsuitdaging willen aanpakken door middel van een geïntegreerde een duurzame oplossing. Van de stad wordt verwacht dat deze een geteste en effectieve praktijk in hun eigen stadscontext aanpassen en hergebruiken.
  • Samen willen werken met steden buiten Nederland die al een URBACT Good Practice label hebben. Deze steden leiden en begeleiden het proces van begrijpen, aanpassen en hergebruiken van hun goede praktijk. Daarbij kunnen deze steden hun eigen methodologie verfijnen en verbeteren door middel van peer reviews met steun van URBACT experts.

Meedoen aan de call? Platform31 informeert

Steden die willen meedoen aan de ‘Call for Transfer Networks’ kunnen de benodigde informatie vinden op deze pagina.
Tijdens de Dag van de stad op maandag 30 oktober is er een infosessie van het Nationale URBACT Punt waarbij de call aan de orde komt. Nederlandse deelnemers zullen daar hun ervaringen delen. Met specifieke vragen kunt u naar het URBACT informatiekraampje komen om ter plekke antwoord te krijgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met URBACT Nederland (Suzanne Bleijenberg en Nadia Petkova).