Terugkijken: webinar veilig digitaal ondernemen

Digitalisering speelt in veel ondernemingen een steeds grotere rol. Dat biedt kansen, maar brengt ook nieuwe veiligheidsvraagstukken met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan hackers, de beruchte phishing-mails en malware. In veel ondernemingen in het brede mkb is er nog onvoldoende bewustzijn van deze gevaren, of weet men niet goed waar te beginnen om deze beheersbaar te maken. In dit webinar bieden we gemeenten inspiratie hoe het mkb gestimuleerd kan worden om op een veilige manier mee te bewegen met de digitale transitie.

Terugkijken?

Waar gaat het over?

In dit webinar staan de volgende vragen centraal:

  • Hoe kan bewustwording van het belang van veilig digitaal ondernemen bij ondernemers worden gestimuleerd?
  • Communicatie: hoe kan dit thema laagdrempelig worden gemaakt en hoe zorg je dat je ondernemers op het juiste moment bereikt?
  • Welke instrumenten zijn al voor handen en op welke manier kunnen deze lokaal en praktisch worden toegepast?
  • Wat gebeurt er bij andere gemeenten al?

Wat ziet u in het webinar?

  • Allereest neemt Jacob van der Vis ons mee in het programma Digitaal Ondernemen van de Kamer van Koophandel (KvK), waarbinnen veilig digitaal ondernemen een belangrijk thema is. De KvK beschikt over een schat aan kennis en ervaring en die kennis wil de KvK graag delen. Onder de vlag van het programma is veel praktische content ontwikkeld die ondernemers verder helpt op dit thema.
  • Rajko Smaak (Digital Trust Center) presenteert de Toolkit voor gemeenten, die gemeenten helpt die veilig digitaal ondernemen willen stimuleren. De toolkit zit vol met kant-en-klare informatie, handleidingen, video’s, templates en praktijkvoorbeelden van andere gemeenten die ter inspiratie gebruikt kan worden.
  • Tot slot neemt Anouk Roeling (gemeente Den Haag) ons mee in de aanpak ‘Digitaal veilig in de wijk’, waarin ambassadeurs het gesprek over cyberweerbaarheid aangaan met het mkb in de wijk. Een mooi voorbeeld van hoe kennis van landelijke organisaties, zoals het DTC op lokaal niveau kan worden toegepast.