Samen slim schaarse ruimte benutten

Keynote Jeanet van Antwerpen op jaarcongres Stedelijke Transformatie

Nederland staat voor grote maatschappelijke opgaven rond wonen, klimaat, natuur en landbouw. Om deze opgaven het hoofd te bieden, moet Nederland de komende jaren ruimtelijk flink op de schop. De Raad voor de leefomgeving concludeert dat daarvoor meer regie van het Rijk en meer uitvoeringskracht bij provincies en gemeenten nodig is. Op het jaarcongres Stedelijke Transformatie vertelt Jeanet van Antwerpen, lid van de Raad voor de leefomgeving en regiodirecteur bij BPD, meer over het Rli-advies ‘Geef richting, maak ruimte’.

Van Antwerpen heeft al vele jaren ervaring met ruimtelijke ontwikkeling. Tijdens het jaarcongres op 2 juni in Den Haag deelt ze haar visie op de opgaven waar Nederland voor staat. Met concrete voorbeelden geeft ze handvatten voor hoe je de ruimte optimaal kunt benutten en welke competenties daarvoor nodig zijn. Ze zoomt hierbij in op het Rli-advies ‘Geef richting, maak ruimte’, maakt de vertaalslag naar binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en geeft praktische tips.

Jaarcongres Stedelijke Transformatie

Bent u benieuwd naar het verhaal van Jeanet van Antwerpen? Kom dan op 2 juni naar het jaarcongres Stedelijke Transformatie in Den Haag. Op deze dag gaan overheden, ontwikkelaars, corporaties, kennisinstellingen en andere partijen die werken aan binnenstedelijke transformatieprojecten op zoek naar het antwoord op de vraag hoe we met stedelijke gebiedstransformaties toekomstbestendige woongebieden kunnen realiseren.

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het programma Stedelijke Transformatie? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.