Podcast31 – #9 Armoede en sociale cohesie in de wijk

Gordijnen aan de straatkant al maanden dichtgetrokken. Kinderen zonder ontbijt op school. De thermostaat steeds lager. Armoede dringt diep door in de persoonlijke levenssfeer, tot in het lichaam aan toe. Een kind in een arm gezin leeft tot wel vijftien jaar korter in goede gezondheid. In deze Podcast31 praten we met drie experts over de aanpak armoede in de wijk, met aandacht voor gezondheid en sociale cohesie.

Met drie experts gaan we in gesprek over lokale armoedebestrijding, welke rol gezondheid daarbij speelt en wat een goede sociale cohesie kan betekenen voor mensen in de wijk. We doen dit vanuit drie verschillende aanpakken en met drie experts:

  • Erik Dannenberg (voorzitter Divosa en oud-wethouder in Zwolle)
  • Gera Nagelhout (chief science officer Onderzoeksinstituut IVO)
  • Kim van Rooy (senior bestuursadviseur financiële zelfstandigheid gemeente Arnhem)

Podcast31 – #9

Luister naar de 9e Podcast31: Armoede en sociale cohesie in de wijk

Leertraject armoede en sociale cohesie

In het ‘Kennis- en leertraject armoede en sociale cohesie’ – in opdracht van de provincie Gelderland – wisselden Gelderse gemeenten kennis en ervaring uit over de lokale aanpak van armoede. Met focus op gedrag, sociale cohesie en het integraal werken in de wijk.

De komende tijd delen wij meer praktijkverhalen over dit thema. En dit najaar brengen we een publicatie uit met een bundeling van de opbrengsten van deze leerkring.