Podcast31 – #1 De cyclus van armoede en schulden doorbreken met Mobility Mentoring®

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. In deze eerste aflevering van Podcast31 praten we over het doorbreken van de cyclus van armoede en schulden door de inzet van Mobility Mentoring®.

Hoe werkt Mobility Mentoring®? Wat maakt deze aanpak anders voor zowel deelnemers als de betrokken organisaties en professionals? Om antwoord te krijgen op deze (en meer) vragen, praat gespreksleider Fenneke van der Aa met:

  • Silke van Alphen, projectleider bij Platform31 en eerder betrokken bij een pilot met Mobility Mentoring® bij de gemeente Rotterdam.
  • Edwin van Staveren, strategisch adviseur bij de gemeente Deventer en voorzitter van de themagroep Armoede en Schulden van het G40-Stedennetwerk.
  • Haroun, die uit de schulden kwam dankzij de aanpak van Mobility Mentoring® en nu zelf wordt opgeleid tot mentor bij de gemeente Zaanstad.

Podcast31 – #1

Luister naar de eerste aflevering van Podcast31: "De cyclus van armoede en schulden doorbreken met Mobility Mentoring®:

ToonsFit

Benieuwd naar het project van Haroun? Met ToonsFit geeft hij trainingen aan mensen die het financieel niet breed hebben maar wel graag willen trainen om een betere versie van zichzelf te worden. Lees hier meer of volg Haroun op Instagram via @Toonsmaniac.

Mobility Mentoring®

Mensen met chronische stress gaan meer bij de dag leven, zijn minder goed in staat om doelen en prioriteiten te stellen, emoties te reguleren en strategieën te ontwikkelen voor als het tegenzit. In Boston ontwikkelde social work-organisatie EMPath een veelbelovende integrale aanpak: Mobility Mentoring®. Daarin zijn de inzichten over de effecten van stress en andere inzichten uit de (hersen)wetenschap vertaald in instrumenten voor praktische toepassing. Platform31 zorgt, als partner van het Amerikaanse EMPath, voor doorontwikkeling van Mobility Mentoring® in Nederland.

Meer informatie

Word lid

Bent u benieuwd of de Mobility Mentoring® aanpak ook voor uw organisatie interessant is? Lees hier over ons aanbod.