Oproep: welke kennis heeft u nodig voor het aardgasvrij maken van utiliteitsbouw?

De contouren van de energietransitie worden zichtbaar. Het Klimaatakkoord zorgt voor een koers op weg naar alternatieve energiebronnen en het isoleren van woningen en maatschappelijk vastgoed. Maar wat gaan we doen met de gebouwen die buiten deze categorie vallen? Welke rol speelt de gemeente op het gebied van utiliteitsbouw? Platform31 gaat in een nieuw project op zoek naar antwoorden.

Binnen ‘Utiliteit in aardgasvrije wijken’ zijn we op zoek naar kennishandvatten voor gemeenten. En wie kunnen deze beter leveren dan ervaringsdeskundigen uit andere gemeenten? Samen met onze partners DGBC, RVO en VNG nodigen wij beleidsmedewerkers uit om deel te nemen aan een online enquête.

Specifieke situaties

Hoewel iedere gemeente met specifieke situaties te maken heeft, is er vaak een gemeenschappelijke deler. In dit geval is dat het aardgasvrij maken van (commerciële) utiliteitsbouw. Tegen welke problemen loopt u aan in uw gemeente, en welke kennis heeft u nodig om utiliteitsbouw van een alternatieve energiebron te voorzien? In de enquête is daarnaast aandacht voor de actuele stand van zaken op het gebied van het aardgasvrij maken van utiliteitsbouw. Welk beleid is er binnen uw gemeente al beschikbaar? Wie voert dit uit?

Deel uw ervaring

Wij nodigen u uit om uw ervaringen te delen in de online enquête. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Onze doelgroep bestaat primair beleidsmedewerkers van gemeenten, die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met het aardgasvrij maken van vastgoed. Is deze oproep niet relevant voor u, maar wel voor een collega? Schroom niet om de oproep door te sturen; onze dank voor uw behulpzaamheid komt per ommegaande uw kant op.

De link naar de enquête is beschikbaar tot en met 6 september 2020. Platform31 gebruikt de uitkomsten om te bepalen welke kennis over aardgasvrije commerciële utiliteitsbouw nodig is, en hoe deze het beste gedeeld kan worden met de 355 Nederlandse gemeenten.

Via deze link kunt u de vragenlijst invullen.