Oproep: Masterclass Energietransitie, armoede en gedrag

In Nederland leven zo’n 770.000 huishoudens in energiearmoede; zij kunnen niet of slechts met moeite de maandelijkse energierekening betalen. Tegelijkertijd moet ook deze kwetsbare groep een bijdrage leveren aan de energietransitie. De gemeente heeft daarin een leidende rol. Maar hoe pak je de bestrijding van energiearmoede aan, zodat de bewoner niet langer een betalingsrisico loopt én ook de gemeentelijke klimaatdoelen worden gehaald? Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft Platform31 gevraagd om een masterclass te ontwikkelen die gemeenten handelingsperspectief biedt in het terugdringen van energiearmoede en zo de energietransitie te versnellen. Doet u mee?

De masterclass testen

In de komende maanden zal Platform31 de masterclass Energietransitie, armoede en gedrag voor gemeenten ontwikkelen in samenwerking met deskundigen en onderzoeksinstellingen. Alle belangrijke kennis om de energietransitie aan te jagen door de bestrijding van energiearmoede (en vice versa) komt voorbij. Van de vraag wat de juiste vorm van communicatie richting financieel kwetsbare bewoners is tot de inzet van energiecoaches.

Wij zijn nog op zoek naar gemeenten die de masterclass met ons zouden willen testen en verbeteren. Bent u actief als gemeentelijk beleidsmedewerker en wilt u meer te weten komen over wat u praktisch kunt doen om de energietransitie ook onder lage inkomens op gang te brengen? Dan bent u uitgenodigd om deel te nemen aan onze testgroep! Uw voordeel is dat u gratis kunt deelnemen, terwijl de uiteindelijke masterclass tegen betaling wordt aangeboden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Westerhuis (mark.westerhuis@platform31.nl) of Taco Kuiper (taco.kuiper@platform31.nl).