Nu verkrijgbaar: vernieuwde editie De eindjes aan elkaar knopen

In een jaar tijd is de handreiking De eindjes aan elkaar knopen een standaardwerk geworden in de dagelijkse ondersteuning van wijkteamprofessionals, vrijwilligers en anderen die mensen met schulden ondersteunen. Sinds de lancering van de eerste uitgave is de behoefte aan praktische kennis en inzichten in het complexe systeem rond schuldhulpverlening gegroeid. Daarom brengt Platform31 nu een geactualiseerde en uitgebreide versie uit: een handboek voor dagelijks gebruik én met een theoretische verdieping.

Het afgelopen jaar is er het nodige veranderd in de wet- en regelgeving en geven recente onderzoeken onder andere op het gebied van neurowetenschappen en gedrag ons aanknopingspunten om onze dienstverlening aan mensen met risicovolle of problematische schulden effectiever te maken. Deze nieuwe ontwikkelingen kregen zo veel mogelijk een plaats in deze geactualiseerde uitgave.

Hoe beïnvloeden schulden het gedrag van mensen? Welke bevoegdheden hebben schuldeisers, incassobureaus en deurwaarders? Hoe is het stelsel van schuldhulpverlening ingericht? De auteurs geven antwoord op deze en nog veel meer vragen. Zo helpen zij u op weg bij het vormgeven van een integrale aanpak. Nieuw is ook een door advocaat Erica Schruer opgestelde brievenbijlage met voorbeeldbrieven waarmee u concrete situaties aan kunt pakken. Daarmee kunt u als sociale professional echt het verschil maken.

Bestellen en/of downloaden

In 2020 verschijnt de nieuwe editie van deze handreiking.

De publicatie is ook verkrijgbaar als download.