Nieuwe instrumenten voor Nederlandse gebiedstransformatie

Interview met Erwin Heurkens en Tom Daamen, TU Delft

In een aantal korte filmpjes kijken we met verschillende partijen naar de opgaven, ambities, goede voorbeelden en ervaringen met binnenstedelijke gebiedstransformaties. Erwin Heurkens en Tom Daamen van de TU Delft onderzochten cases in Engeland en Amerika en bekeken welke instrumenten, samenwerkingsvormen en handelingsperspectieven mogelijk zijn bij gebiedstransformaties. In een interview vertellen ze over de mogelijke toepassing van deze nieuwe instrumenten voor Nederlandse gebiedstransformaties.

“We willen samen met betrokken partijen onderzoeken hoe we instrumenten uit het buitenland in de Nederlandse praktijk kunnen gebruiken. We zien dat een aantal instrumenten, met name op het vlak van financiering, vragen om grote stelselwijzigingen in de Nederlandse context.” Bekijk het hele interview in dit filmpje:

Meedoen?

De komende tijd gaan we verder aan de slag met de concrete vraagstukken binnen gebiedstransformaties. Dat doen we samen met de gemeenten en marktpartijen die zijn aangesloten bij het programma Stedelijke Transformatie.

Wilt u ook binnenstedelijke woningproductie versnellen en opschalen en zorgen voor economisch gezonde en leefbare steden? En wilt u ook verder aan de slag met concrete vraagstukken, zoals belemmerende wet- en regelgeving, nieuwe instrumenten en samenwerkingsvormen? Meld uw binnenstedelijk gebiedstransformatieproject dan aan voor dit meerjarige programma. Meer informatie is te vinden op www.stedelijketransformatie.nl/waarom-meedoen.

Bent u vooral geïnteresseerd en wilt u op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen en actuele resultaten van dit programma? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief via www.stedelijketransformatie.nl/nieuwsbrief.

Logo's Stedelijke Transformatie