Laatste ontwikkelingen en eerste ervaringen met Mobility Mentoring®

“Armoede en schulden werken verlammend op ons vermogen problemen op te lossen en doelgericht te werken.” Dat is een van de belangrijkste uitgangspunten van de Mobility Mentoring® methode. Een aanpak uit de Verenigde Staten die gericht is op economische zelfredzaamheid en het erkennen van stress. Nu zijn ook in Nederland de eerste ervaringen van het werken volgens deze methode. Op 12 september kregen geïnteresseerden meer te horen over de laatste ontwikkelingen en eerste ervaringen van Mobility Mentoring® in Nederland door de Hogeschool Utrecht, de gemeente Alphen aan den Rijn en Platform31.

Lees het verslag (pdf)

Presentaties

Het Mobility Mentoring® netwerk

Ondertussen ontwikkelt de Mobility Mentoring® methode door voor toepassing in Nederland. Platform31 bouwt, als implementatiepartner van het Amerikaanse EMPath, in Nederland aan een leernetwerk met non-profitorganisaties. Er zijn verschillende niveaus. Niveau 1 is voor organisaties die zich willen verdiepen in Mobility Mentoring®. Deze leden ontvangen nieuwsbrieven, zitten in het leernetwerk en zijn welkom op een periodiek congres. Op niveau 2 werkt u ‘Mobility Mentoring® geïnformeerd’. De betrokken organisaties passen elementen uit de methode toe in de dienstverlening. Om de kwaliteit te garanderen is een training verplicht. Op dit niveau leren organisaties steeds meer over de methode en werken ze met de nieuwste versie van de instrumenten. Op Niveau 3 verwachten we minimaal een jaar ervaring met de methode en mag de organisatie zeggen dat zij Mobility Mentoring® gecertificeerd zijn. Dit niveau is pas op zijn vroegst in 2019 beschikbaar in Nederland. Meer informatie over het netwerk maken we binnenkort bekend op de website van Platform31.

Heeft u al interesse hierin? Stuur dan een e-mail naar mobilitymentoring@platform31.nl. U krijgt dan bericht wanneer er meer informatie over het aanmelden bekend is.