Lunastraat Roermond: ondernemende multifunctionele woonstraat

De Lunastraat in Roermond is een van oudsher monofunctionele woonstraat in de wijk Donderberg. Een naoorlogse woonwijk met veel sociale huurwoningen, waar de lokale economie gestimuleerd wordt. Voor het Platform31-project ‘Samen Straat Maken’ een mooi voorbeeld.

In vergelijkbare wijken in Nederland wordt steeds meer ingezet op participatie en het ontwikkelen van ondernemerschap om mensen te activeren.

In de Donderberg hielp de gemeente Roermond samen met woningcorporaties Wonen Limburg en Wonen-Zuid de bewoners een eigen onderneming aan huis te starten. Fysieke aanpassingen aan de woning zijn mogelijk gemaakt, en er is ondersteuning van de Kamer van Koophandel in samenwerking met de gemeente. Zo wordt klein ondernemerschap gestimuleerd.

Dit ondernemerschap wordt beter zichtbaar door het plaatsen van reclameborden in de straat, aan de gevel en bedrijfsbusjes voor de woning. Het geeft de Lunastraat een levendiger aanblik en de bewoners meer economische kansen. Ook dat is Samen Straat Maken. Doet u mee?

Samen Straat Maken. Doet u mee?

Bekijk het bovenstaande filmpje en laat u inspireren om mee te doen aan het project ‘Samen Straat Maken’. Dit project onderzoekt het aanpassingsvermogen van vier klassieke straattypen: aanloopstraat, hoofdstraat, naoorlogse straat en woonstraat. Meer weten?