Luisterartikel: Voorbij de geluidsnormen

Hoe ga je om met alle geluidsnormen, richtwaarden en criteria? En met de geluidseffecten van wegen, bedrijven, spoor of andere nabije geluidsbronnen? Maarten Hoorn van het programma Stedelijke Transformatie vertelt in dit luisterartikel over een goede akoestische aanpak bij binnenstedelijke gebiedstransformaties.

Luister het artikel

Gebruikt u Internet Explorer? Klik dan hier om het artikel te luisteren.

Het luisterartikel is gebaseerd op het artikel ‘Voorbij de geluidsnormen: De gezonde fysieke leefomgeving centraal’, dat Maarten Hoorn eerder met Matthijs van der Meulen (Rho adviseurs) schreef voor ROm.

Mogelijkheden voor akoestisch maatwerk

Meer weten over hoe je kunt omgaan met geluidsnormen? Lees het verslag van onze themasessie over geluidsnormen. Daarin vertelt Matthijs van der Meulen over hoe je normen moet duiden en welke mogelijkheden tot maatwerk je hebt met de Interimwet stad- en milieubenadering.

Over het programma Stedelijke Transformatie

Platform31 voert het programma Stedelijke Transformatie uit. Hierin werken overheidspartijen, marktpartijen en kennisinstellingen samen om de transformatieprojecten versneld tot uitvoering te brengen, gemeenschappelijke problemen te doorgronden en op te lossen en de opgedane kennis te verankeren. Meer informatie: www.stedelijketransformatie.nl.

Meer luisteren van het programma Stedelijke Transformatie?

Volg ons op Soundcloud, Spotify of Apple Podcasts.

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het programma Stedelijke Transformatie? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.