Luisterartikel: Opgaven combineren bij binnenstedelijke woningbouw

Hoe kun je opgaven combineren bij binnenstedelijke woningbouw? Binnen het programma Stedelijke Transformatie horen we regelmatig die vraag, maar we zien ook dat er bij een aantal gebiedstransformaties al een integrale aanpak voor verschillende opgaven wordt gehanteerd. In dit luisterartikel geeft Maarten Hoorn een aantal aanbevelingen op basis van die ervaringen. Dat doet hij aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden.

Luister het artikel

Secuur verdichten met maatwerk

Binnenstedelijke woningbouw is op zichzelf al een grote en complexe opgave. Daarnaast staan andere onderwerpen als betaalbaarheid, de energietransitie, klimaatadaptatie, duurzame mobiliteit en een gezonde leefomgeving hoog op de agenda van gemeenten. Combineren van deze opgaven is niet makkelijk en kan leiden tot een bijna eindeloos stapelen van ambities. Dat maakt een project complex, vaak met hoge kosten of vertraging tot gevolg. Uit een peiling onder deelnemers van het programma Stedelijke Transformatie blijkt dat een goede kwaliteit van de leefomgeving de meeste kopzorgen baart. Meer nog dan wet- en regelgeving of financiƫn. Hoe kun je dan verdichten?

Aan de hand van onder andere de volgende voorbeelden uit de praktijk biedt dit luisterartikel inspiratie en handvatten:

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het programma Stedelijke Transformatie? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.