Leren van een rijk verleden voor een betere toekomst in Heerlen en Regio Parkstad

Terugblik Nacht en Dag van de Stad 2021

De vijfde editie van de Dag van de Stad ging om het heruitvinden van de ‘menselijke’ stad. Er was geen betere plek om dat te ontdekken dan in gaststad Heerlen en de omliggende regio Parkstad. Een gebied met een rijk verleden en grote uitdagingen op sociaaleconomisch vlak, maar ook met een enorm positieve toekomstvisie en grote creativiteit. Meer dan 1.200 deelnemers beleefden daar en online hoe de geschiedenis van een stad inspiratiebron kan zijn voor haar toekomst.

De deelnemers zijn nog steeds aan het nagenieten van alle ontmoetingen, inspirerende optredens en overweldigende ervaringen in gaststad Heerlen en regio Parkstad op 31 oktober en 1 november 2021. Uit de evaluatie blijkt zelfs dat dit hoogst gewaardeerde editie tot nu toe is! In Parkstad Limburg Theaters én online gingen ruim 1.200 stedelijke professionals, bestuurders, cultuurmakers, kleurrijke inwoners, ondernemers, wetenschappers, stadshistorici, creatieve denkers en kennisinstellingen terug naar de toekomst. Kon u er niet bij zijn? Heeft u iets gemist en wilt u iets terugkijken of herbeleven? Of wilt u lezen wat onze partners schreven hierover? Hierbij een selectie van de hoogtepunten van de Nacht en Dag van de Stad.

Bekijk de sfeerimpressie van de Nacht én Dag van de Stad

Video’s van de lezingen

Wilt u de bevlogen lezingen van wereldberoemde Deense architect Jan Gehl en kunstenaar en ontwerper van het Heerlense Maankwartier Michel Huisman zien? Of wilt u kijken en luisteren naar de last lectures van historicus en stedenkenner Maarten van Rossem, architectuurhistoricus Michelle Provoost, schrijver en muzikant Massih Hutak en futurist Tessa Cramer?

Bekijk hier de video’s van alle lezingen:

Foto's

Bekijk of download hier alle foto’s van de Nacht én Dag van de Stad.

De Dag van de Stad in de media

Lees meer over wat er allemaal gebeurde tijdens en rondom de Nacht en Dag van de Stad 2021. Diverse partners en (regionale) media schreven hierover.

In de regio:

Dag van de Stad 2022 in Tilburg

Voor de volgende editie van de Dag van de Stad wacht ons een warm welkom in Tilburg. Noteer 31 oktober 2022 vast in uw agenda. Hopelijk zien we u daar!

Op de hoogte blijven?

Volg de Dag van de Stad op Twitter, LinkedIn of Instagram.