Laatste kans om mee te doen in Europese samenwerkingsprojecten in het URBACT IV-programma

De call voor Actie Planning Netwerken in het URBACT IV programma sluit op 31 maart 2023. Er zijn nog Europese steden op zoek naar Nederlandse steden om met hen mee te doen in een URBACT-netwerk. Reageer daarom snel!

Het Europese programma URBACT stimuleert en faciliteert kennisdeling tussen Europese steden. Europese steden kampen met gemeenschappelijke stedelijke beleidsuitdagingen maar de manieren hoe steden die uitdagingen te lijf gaan zijn divers. Door op Europees niveau te netwerken, van elkaars ervaringen te leren, lessen te trekken en goede werkwijzen te identificeren kan stedelijk beleid verbeterd worden.

Partners gezocht

In een netwerk werken 8 tot 10 partners samen aan een gemeenschappelijk onderwerp. Platform31 is het nationale URBACT-contactpunt voor Nederland. Wij hebben van een aantal Europese steden die een netwerk willen leiden verzoeken gekregen om met Nederlandse steden samen te werken. Dit betreft de volgende onderwerpen en steden:

  • Overcoming negative impact of depopulation – Coïmbra (Portugal)
  • Reduce social inclusion by bridging digital device – Mollet del Valles (Barcelona, Spanje)
  • Climate change adaptation and water sensitive urban planning – Castrop-Rauxell (Duitsland)
  • Measuring biodiversity to verify design and scale up Nature Based Solutions – Dunaújváros (Hongarije)
  • Revitalising the city centre, tackling youth migration, redeveloping abandoned buildings, revitalising retail – Broumov (Tsjechië)
  • Increase of interest about citizens neighbourhood and participation in the city, to develop better relationship between the city hall and the citizens and improving public spaces – Ústí nad Labem (Tsjechië)

Reageer snel

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan een van deze netwerken, neem dan contact op met martijn.kramer@platform31.nl
Meer informatie over URBACT vind je hier.