Interviewreeks: De ondernemende binnenstad

Het vitaal houden van binnensteden vraagt om inzet van betrokken professionals. Welke eigenschappen moet de moderne ‘binnenstadsprofessional’ bezitten, om een constructieve rol te spelen in het complexe speelveld van hedendaagse centrumontwikkeling? In een interviewreeks verkent Platform31 welke competenties hierbij een rol spelen.

In de interviews delen diverse binnenstadsprofessionals hun visie op de binnenstad. De focus ligt hierbij op ervaringen uit de praktijk. Elke keer staat een professional centraal die een onderscheidende bijdrage levert aan een Brabantse binnenstad.

Eerder verschenen:

 • Passie voor de Tilburgse binnenstad
  Interview met Stefan van Aarle, eigenaar StadsKracht
  Als eigenaar van het bedrijf StadsKracht adviseert en begeleidt Stefan van Aarle (1986) overheden, marktpartijen en intermediairs op de thema’s retail en gebiedsmanagement. “Kennis van zaken en een heldere communicatie zijn de toverwoorden in dit vak. Kunnen geven en nemen. Inleven en meedenken. Dat gecombineerd met passie voor het vak maakt dat dingen lukken.”
 • Binnenstadsproject werpt vruchten af
  Interview met Maarten van ‘t Hof, duoraadslid Bergen op Zoom
  Vanuit zijn rol als duoraadslid zette Van ‘t Hof in 2015 een binnenstadsproject op touw in de vorm van een raadsinitiatief. In Bergen op Zoom wordt het inmiddels zichtbaar dat het initiatief zijn vruchten begint af te werpen: er zijn recent zo’n twintig unieke winkeltjes bijgekomen. “Mijn jarenlange ervaring als organisatieadviseur én brandweerman heeft me goed geholpen om in Bergen op Zoom het nodige voor elkaar te krijgen. De Rotterdamse mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’ blijkt ook hier prima te werken.”
 • Samen investeren in een bruisende en compacte binnenstad
  Interview met Ton Kemkens, vastgoedondernemer in Oss
  Al jaren is Ton Kemkens, directeur van Patrimonium, een organisatie die zich richt op de restauratie en exploitatie van met name authentiek vastgoed, betrokken bij de ontwikkelingen in de binnenstad van Oss. Hij heeft er zelf een aantal winkels en een bovenwoning in bezit, wat maakt dat hij dagelijks te maken heeft met pandeigenaren, (bedrijfs)makelaars, gemeenten, architecten, aannemers en winkeliers in Noord-Brabant en Gelderland.
Interviewreeks
Stefan van Aarle, Maarten van t Hof en Ton Kemkens