Inspiratie, innovatie en verbinding op de Dag van de Stad 2020

Het is bijna zover: de Dag van de Stad Online! Live vanuit het Honigcomplex in Nijmegen bieden we u een wervelend programma met Last Lectures, workshops, talkshows, optredens, ontwerpateliers, videoreportages, podcasts, een festivalbar en nog veel meer! Laat u inspireren door topsprekers als Floor Milikowski, Ira Helsloot, Lotte Jensen en Eva Rovers. Stel uw prangende vragen tijdens de talkshows of ga actief aan de slag in een ontwerpatelier. Samen tonen we hoe steden kunnen herrijzen uit de coronacrisis: met veerkracht. Bent u erbij op 16 november?

Het bij elkaar brengen van ruim tweeduizend stedelijke professionals tijdens de jaarlijkse Dag van de Stad blijkt voor de editie van 2020 een onmogelijke exercitie vanwege COVID-19. Daarom vindt de Dag van de Stad dit jaar op een andere manier plaats dan u gewend bent. Op maandag 16 november gaan we tijdens een inspirerend en veelzijdig online evenement op zoek naar datgene wat steden weerbaar en veerkrachtig maakt in tijdens van crisis.

Nieuwe inzichten en oplossingen en toonaangevende sprekers

Op de Dag van de Stad komen bestuurders en ambtenaren, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en wetenschappers, ondernemers en actieve inwoners online samen. In ontwerpateliers en workshops gaan we aan de slag met belangrijke opgaven van de stad en verkennen we hoe steden sterker uit een crisis kunnen komen.

Toonaangevende sprekers brengen in een Last Lecture hun allerbelangrijkste boodschap onder de aandacht. U kunt rekenen op inspirerende bijdragen van onder anderen hoogleraar Lotte Jensen, auteur Floor Milikowski, hoogleraar Ira Helsloot en cultuurhistoricus Eva Rovers. En in twee talkshows gaat Ruben Maes in gesprek met onder anderen Chief Resilience Officer van Den Haag Anne-Marie Hitipeuw, onderzoeker Maurice Hermans, architecte Arna Mackic, burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls en Frank Reniers van Agenda Stad.

Fenix: de podcast over veerkracht in steden

Om het thema kracht bij te zetten lanceert de Dag van de Stad Fenix: de podcast over veerkracht in steden. In elke aflevering bezoeken we een stad die te maken kreeg met een ramp of crisis. Hoe gaan steden hiermee om? Hoe vinden zij de weg terug en wat doet dit met de bewoners?

Luister de podcasts via Spotify of:
E-zine: Veerkracht in steden

Kunt u niet wachten tot maandag? Lees dan het magazine over veerkracht in steden en laat u nu alvast inspireren door verhalen van o.a. Dirk de Wachter, Eva Rovers, Floor Milikowski, Maurice Hermans, Hadassa Meijer en Kenny Meesters.

Sneak preview v3