In Tilburg bouwden we samen aan een inclusieve stad

Terugblik Dag en Nacht van de Stad 2022

Op 29 september kwamen meer dan 1.200 bevlogen sprekers, gedreven professionals en betrokken inwoners samen in Tilburg voor de Dag van de Stad 2022. Samen bouwden we daar aan de stad waar iedereen gelijke kansen heeft. Op werk, passende woonruimte, goed onderwijs en goede zorg. Meer dan ooit legden we de verbinding tussen sociale en fysieke opgaven.

De deelnemers genieten na van alle ontmoetingen, gesprekken en inspirerende optredens in gaststad Tilburg. “Namijmeren over de vele perspectieven op de stad die ik weer mocht zien tijdens de Dag van de Stad in Tilburg” benadrukt een van de deelnemers. Een ander denkt terug aan de “goede gesprekken over bestuurlijke vernieuwing, over ruimte nemen, experimenteren, verhalen vertellen, leren van elkaar en gewoon doen”. Anderen zijn onder de indruk van de herontwikkeling van de Spoorzone Tilburg: “de gebiedsidentiteit is volhardend ingezet om een nieuw bruisend stadsdeel te maken. Een voorbeeld voor transformatieopgaven in andere gemeenten.” En ook de Tilburgers zijn trots: “een geweldige sfeer in de Spoorzone, in onze eigen stad. Een leerzame dag ook, met mooie ontmoetingen en een goed gesprek over voorwaarden inclusieve stadsontwikkeling”, zegt wethouder Bas van der Pol.

Hoogtepunten Dag en Nacht van de Stad

Dit jaar werd de Dag van de Stad gewaardeerd met een dikke acht! Kon je er niet bij zijn? Heb je iets gemist en wil je iets terugkijken of herbeleven? Hierbij een selectie van de hoogtepunten van de Dag en Nacht van de Stad 2022.

Sfeerimpressie Dag van de Stad

Sfeerimpressie Nacht van de Stad

Foto's

Video’s van de lezingen

Heb je de last lectures gemist of wil je die terugkijken? Veelvuldig bekroond acteur, dichter, schrijver en regisseur Ramsey Nasr geeft een indringende hartenkreet naar aanleiding van zijn boek ‘De fundamenten’ (2021). Hoogleraar evolutionaire ecologie Louise Vet neemt ons mee in de wereld van biodiversiteit en natuur-inclusieve steden. De Britse ingenieur en universitair docent Ellie Cosgrave maakt zich sterk voor (gender)inclusieve en vrouwvriendelijke stad. En onze dagvoorzitter, columnist, schrijver en programmamaker Özcan Akyol vertelt over zijn persoonlijke ervaringen en wat dat zegt over de kansengelijkheid in ons land.

Dag van de Stad in de media

Dag van de Stad 2023

De datum en gaststad voor 2023 maken we binnenkort bekend. Wil jij automatisch op de hoogte blijven? Volg de Dag van de Stad op Instagram, Twitter of LinkedIn.

Nacht van de Stad
Foto: Angeline Swinkels